Ripple, xrp, coin
Ripple

Ripple wordt voor het eerst in een Amerikaanse overheidsdocument vermeld

Ripple is voor de eerste keer ooit genoemd in een CFPB document. Dit document richt zich op de nieuwe ontwikkelingen van de financiële markt.


De taken van het CFPB

Het Consumer Financial Protection Bureau, beter bekend als het CFPB, is een onafhankelijke Amerikaanse agentschap. Het CFBP is verantwoordelijk voor het bewaken van de consumenten binnen de financiële sector. De CFPB heeft voorgesteld om de veiligheid in de financiële markt te vergroten. Mede hierdoor is het mogelijk om de kosten voor instellingen met een beperkt aantal geld overboekingen in één jaar te verlagen. Aanbieders die jaarlijks 500 of minder geld overschrijvingen maken, kunnen een zogenaamde ‘veilige haven’ krijgen.

Het GFBP meldt dat de remittance markt sinds de uitvoering van het regelement met “substantiële veranderingen” te maken heeft. Dit komt door de opkomst van de nieuwste technologieën van grensoverschrijdende betalingsproviders.

Daarnaast vermeldt het document dat Ripple één van de grootste ontregelende factoren in de nieuwe markt is. Een ontregelaar is een partij die de huidige werkwijze in markten wil aanpakken en veranderen. Ripple werkt samen met het product ‘SWIFT Global Payment Innovation (SWIFT GPI)’ en andere financiële bedrijven.

”Er is een voortdurende groei en uitbreiding van partnerschappen bij virtuele valutabedrijven, zoals Ripple. Deze bedrijven bieden een betalingsplatform om grensoverschrijdende geldoverdrachten mogelijk te maken. Daarnaast bieden ze ook een eigen virtuele valuta, voor Ripple is dat de XRP token. Deze valuta’s zijn nodig om geld transacties af te ronden.”

Veranderingen op korte termijn

Bovendien zegt het GFBP dat de banken, als ze gebruik maken van de Ripple producten, het exacte bedrag bekend kunnen maken van de overschrijvingen die door de ontvangers ontvangen worden. Dit gebeurt al voor dat ze verzonden zijn.

Ondanks de voordelen zullen er waarschijnlijk niet snel wijzigingen plaatsvinden. Het CFPB is van mening dat het onwaarschijnlijk is dat het banken systeem op korte termijn zal worden vervangen. Echter is dit wel een belangrijke mijlpaal voor Ripple en de gehele crypto valuta industrie.