Ripple, xrp
Nieuws, Ripple, Trending

Ripple (XRP) Exchange traded product (ETP) gaat live op SIX Exchange

Een exchange traded product (ETP) die de prijs van de cryptocurrency Ripple (XRP) bijhoudt, is vandaag live gegaan op de Zwitserse effectenbeurs SIX.


AXRP maakt de ETP

Het beursverhandelde product (ETP) is gemaakt door Amun AG. Amun AG is een cryptocurrency gerelateerd bedrijf dat de handel in crypto wil vereenvoudigen. Volgens het bedrijf kan de ETP worden verhandeld onder de naam AXRP.


Wat is een ETP?

Een ETP (exchange traded product) kan het best omschreven worden als een open belegging die genoteerd en verhandeld wordt op de beurs. Een ETP is een financieel instrument die erop is gericht om het rendement van een bepaalde markt te repliceren.


Vier ETP’s

Door de lancering van de AXRP, heeft Amun AG nu 4 ETP’s die genoteerd staan op de SIX-beurs. Zo lanceerde het bedrijf afgelopen maand een op Ethereum (ETH) gebaseerde ETP genaamd AETH. Ongeveer een maand eerder werd een op de Bitcoin (BTC) gebaseerde ETP genaamd ABTC op het platform gelanceerd. De eerste ETP van het bedrijf dat op het platform van SIX werd gelanceerd heet de Amun Crypto Basket Index en ging live onder de naam HODL. Hierdoor zijn er nu in totaal 4 ETP’s vanuit Amun AG aanwezig op het platform van SIX.


Investeren in cryptocurrency moet zo eenvoudig worden als aandelen kopen

Amun AG wil het aanschaffen van cryptocurrency zo eenvoudig mogelijk maken. Het moet volgens het bedrijf zo eenvoudig worden als aandelen kopen. Het bedrijf wil blijven doorgaan met het toevoegen van ETP-producten, zolang er voldoende liquiditeit en goede ontwikkelingen rondom de betreffende cryptocurrency plaatsvinden. Hiernaast moet de cryptocurrency geen schadelijke activiteiten uitvoeren.