Nieuws, Trending

Zwitserse beurs maakt handelen in Ethereum ETP mogelijk


De Zwitserse beurs SIX Groupheeft een op Ethereum (ETH) gebaseerde op de beurs gehandeld product (ofwel exchange-traded product (ETP)) genoteerd.


Amun Ethereum (AETH)

SIX Group heeft aangekondigd dat het de handel op een Ethereum gebaseerd product gaan openstellen. Dit product heeft de naam Amun Ethereum, ofwel AETH afgekort. Dit nieuwe product is ondersteund door Amun AG, een Zwitserse startup. Er zal een vergoeding van 2.5% worden gevraagd bij het verhandelen van het product.


ETP’s

ETP’s zijn een soort financiële instrumenten met een onderliggende waarde. Hierbij kun je denken aan grondstoffen (bijvoorbeeld zilver of goud) of cryptocurrency. Deze financiële instrumenten worden vervolgens op dezelfde manier verhandeld op aandelenbeurzen als de bekende, traditionele aandelen.

Door de nieuwe Ethereum ETP toe te voegen aan de beurs, is het Amun Ethereum ETP nu het derde op cryptocurrency gebaseerde ETP dat genoteerd staat op de aandelenbeurs van SIX.Pilot voor blockchain-technologie

Door dergelijke op cryptocurrency-gebaseerde ETP’s toe te voegen, is SIX Group bezig met een pilot waarmee zij de blockchain-technologie aan het testen zijn. Dit doordat zij naar verluidt een digitaal handelsplatform aan het opstarten zijn die later dit jaar wordt gelanceerd.