dubai
Ripple

Ripple (XRP) boekt grote doorbraak in Dubai

Het financiële landschap in Dubai zet een grote stap vooruit nu de Dubai Financial Services Authority (DFSA) XRP heeft goedgekeurd voor gebruik binnen het prestigieuze Dubai International Financial Centre (DIFC). Deze goedkeuring maakt het voor bevoegde organisaties mogelijk om XRP op te nemen in hun portfolio van virtuele activa.

Een mijlpaal voor cryptocurrency-integratie

De DFSA heeft met de goedkeuring van XRP een historische stap gezet: het is de eerste virtuele munt die door de autoriteit is erkend sinds het opstarten van haar goedkeuringsprocedure. XRP schaart zich nu naast gevestigde cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC) binnen het virtuele activaregime van de DFSA.

Verenigde Arabische Emiraten als voortrekker

De VAE profileert zich als een voorloper in de wereld van de cryptovaluta. Met een duidelijk regelgevend kader en steun aan gelicentieerde bedrijven die digitale activadiensten aanbieden, zetten ze stevige stappen in de sector. De solide strategie van de DFSA binnen het DIFC benadrukt hoezeer zij toegewijd zijn aan de groei van crypto-, betaal- en fintech-initiatieven in Dubai. Deze visie wordt verder versterkt door de oprichting van de Virtual Assets Regulatory Authority (VARA).

Reactie van de Ripple CEO

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, benadrukte de vooruitstrevende aanpak van Dubai binnen de crypto-sector. Hij gelooft dat deze regelgevende ontwikkelingen niet alleen innovatie stimuleren, maar ook buitenlandse investeringen aantrekken. Garlinghouse voorziet een nauwere samenwerking met Dubai om het volledige potentieel van cryptocurrency te realiseren.

Ripple in Dubai

Door de integratie van XRP in Dubai ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor regionale betalingen en andere toepassingen via het XRP Ledger. Gezien de snelle groei en acceptatie van digitale valuta in de VAE is het logisch dat Ripple zijn focus naar deze regio verlegt. Ripple, dat een cruciale rol speelt in en gebruik maakt van het XRP Ledger, heeft in 2020 zijn hoofdkantoor voor de MENA-regio in het DIFC gevestigd. Deze beslissing werd gedreven door de vooruitstrevende regelgeving van Dubai, zijn reputatie als internationaal financieel centrum, en de reeds geboekte successen en samenwerkingen in de regio. Het is opvallend dat ongeveer 20% van Ripple’s klanten uit de MENA-regio komt.

De VAE heeft zich de afgelopen jaren steeds meer geopend voor de crypto-industrie, met duidelijke regelgeving en initiatieven die de groei van deze sector ondersteunen. Binnenkort organiseert het bedrijf het Ripple Swell-evenement in Dubai. Dit evenement, in combinatie met de eerdere initiatieven en samenwerkingen, benadrukt Ripple’s toewijding aan Dubai als een opkomend centrum van financiële innovatie op wereldschaal.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

XRP Koers kan tot $14 stijgen na Golden Cross op 4-daagse grafiek
Crypto analist voorspelt: XRP klaar voor een monsterlijke stijging van 65.000%
XRP Koers Stijgt: Crypto analisten voorspellen doorbraak naar $1
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers