Ripple, xrp, coin
Nieuws

Ripple (XRP) komt met versturen van cryptocurrency via SMS

De Ripple (XRP) blijft de crypto-wereld verbazen met verschillende betaalmethodes, blockchain- en cryptocurrencyproducten. Hun nieuwste idee is nogal revolutionair. Zo willen zij via hun nieuwe systeem, cryptocurrency laten versturen via een SMS: XRP Text.

XRP Text

Het nieuwe cryptocurrency-overdrachtsysteem van Ripple (XRP) maakt kortom gebruik van tekstberichten als transactietriggers. Dit betekent dat gebruikers hun XRP-tokens kunnen overdragen aan een ander persoon door specifieke opdrachten via tekstberichten op hun telefoon te geven. Hierbij initieert de gebruiker eerst een token-overdracht naar zijn persoonlijke crypto-wallet. Vervolgens kunnen deze tokens worden overgedragen naar een andere wallet (de ontvanger). Deze overdracht vindt realtime plaats en duurt hiermee slechts enkele seconden voordat deze is verwerkt. Het systeem vereist geen aparte registratie, dit om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten. Door simpelweg een telefoonnummer van een andere gebruiker in te voeren ben je klaar om je tokens te versturen of te ontvangen.

WeitseWind

Het opvallende hier is dat het systeem niet door Ripple zelf is ontwikkeld. Het is namelijk door een onafhankelijke ontwikkelaar die bekend staat als WeitseWind ontwikkeld én geïntroduceerd. Momenteel bevind het systeem zich nog in de bètafase. Hierdoor werkt nog niet alles compleet naar behoren en kunnen er dus nog problemen plaatsvinden. Alle functies worden momenteel getest en problemen hierbij worden opgelost. XRP Tekst zal alsverwacht bijdragen aan de algemene acceptatie van XRP als een geloofwaardig en betrouwbaar middel voor het overbrengen van fondsen.

Banken zijn traag

Ripple zelf heeft op dit moment een advertentie gedeeld via hun Twitter-kanaal, waarin ze de traditionele banken afbeelden als traag en verouderd. Deze advertentie laat zien dat je sneller een vliegtuig kan gebruiken om geld van afzenders naar ontvangers te krijgen dan wanneer je een bank gebruikt. Cryptocurrencies als Ripple (XRP) maken hier verandering in door de transactiesnelheden hiervan flink op te schroeven.