Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 10 maart 2021

Hoe staat de Ripple prijs ervoor deze week? Onze analist analyseert de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ripple (XRP) daggrafiek

De weerstand van $0,50 komt steeds dichterbij maar Ripple heeft deze nog niet kunnen flippen in support. De ema’s hebben de gehele week mooi support geboden aan en staan nog altijd in het voordeel van de bulls. De rsi bevindt zich wel boven het 50 niveau en de ema maar erg veel power zit er niet achter.

XRP dag-grafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 4 uurs-grafiek

Op de 4-uurs grafiek is goed te zien dat de inverted head and shoulders, wat tevens de breaker level was, gespeeld heeft. Echter heeft het niet de 50 cent kunnen flippen wat onze analist op zich best merkwaardig vindt.

Op dit moment heeft de daily pen voor een drop naar de ema200 gezorgd maar die wordt netjes opgevangen. De ema55 en 100 staan bearish ten opzichte van elkaar maar lijken zich gereed te maken voor een bullish cross-over. De rsi is helaas onder het 50 niveau gedoken nadat het de ema bearish heeft gekruist. Het lijkt erop dat we hier eerst wat gaan consolideren in een zijwaartse range.

XRP 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 1 uurs-grafiek

De 1-uurs grafiek ziet er niet heel mooi uit. Zo traden we onder het orderblock momenteel en wanneer XRP daarop reject zou dat een golden pocket retrace down betekenen.

De ema’s staan hier nog in het voordeel van de bulls, echter de power daalt wel snel gezien de ema55. Ook heeft de XRP koers moeite om boven de ema100 uit te komen. De rsi staat e rook niet heel sterk bij. Nadat die is gebounced vanaf het 30 niveau wordt die nu gerejected door de ema onder het 50 niveau.

XRP 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Op TA vlak lijkt de XRP-koers vast te zitten tussen de $0,45 en $0,50. Deze twee levels moeten we dus in de gaten gaan houden.

Longterm support ligt nog steeds op de $0,37 maar die willen we in het stadium eigenlijk niet meer bezoeken. Wanneer de 50 cent geflipt wordt kunnen we gaan kijken naar een prijsniveau van $0,57 wat de eerstvolgende logische weerstand zal zijn.