Prijsanalyse, Ripple

Ripple (XRP) prijsanalyse 12 mei 2021

Hoe staat de Ripple prijs ervoor deze week? Onze analist analyseert de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ripple (XRP) 4-uurs grafiek

XRP had deze week een dipje van 21%, maar we kunnen vandaag zien dat het zich mooi heeft herpakt.

Op de 4-uurs grafiek kunnen we zien dat XRP een symmetrical triangle vormt sinds de grote pump in april. Dit toont aan dat er potentieel is om in afzienbare tijd een stijging in te zetten richtig een nieuwe all time high. Er bevindt zich een relevante support en resistance zone in het midden van de triangle (driehoek). Deze zone speelt al een tijd lang en is al een aantal keer getest. Dat betekent dat de kans aanwezig is dat het spoedig gebroken zal worden.

XRP 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 2-uurs grafiek

XRP zit al een aantal weken in een distributie fase. Waarbij een aantal bull en bear traps aanwezig zijn. Dit soort ‘vallen’ worden opgezet door grote spelers die liquiditeit nemen door de stoploss orders van kleine spelers te triggeren.

Op de onderstaande grafiek zien we dat de support gebroken is en vervolgens een resistance heeft gevormd. Dat is een bearish gegeven en het is belangrijk om deze weerstand snel weer te breken en om te zetten in ondersteuning.

XRP 2-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 1-uur grafiek

Op de 1-uur grafiek kunnen we zien dat er een continuation pattern aanwezig is, namelijk een bearflag. Dit geeft aan dat de XRP prijs wel eens verder zou kunnen dalen. We kunnen dan support verwachten op de licht groene balk. Wel is die al meerdere keren getest, wat hem zwakker maakt. Mocht deze inderdaad geen stand houden dan zal de volgende support de trendline zijn van de symetrical triangle.

XRP 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Op de lange termijn ziet XRP er bullish uit. Echter, momenteel lijkt het openen van een long positie nog niet erg verstandig aangezien de grafieken aangeven dat de koers eerst nog wat zal gaan dalen.