Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 14 april 2021

Hoe staat de Ripple prijs ervoor na deze enorme stijging? Onze analist analyseert de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ripple (XRP) daggrafiek

Veel investeerders zullen denken: wat kunnen we verwachten naar zo’n ongelofelijke stijging. In nog geen twee weken tijd is de XRP prijs gestegen met maar liefst bijna 250%. Daarmee ligt Ripple nog maar 10 cent onder de extended Fibonacci 1.618.

Het momentum neemt aardig toe op de ema’s en ook de rsi zien we in het bullish gedeelte staan. De rsi is tevens hard op weg om ook daar een nieuwe ATH te gaan zetten.

XRP daggrafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 4 uurs-grafiek

Over de 4-uurs grafiek kunnen we alleen maar bullish zijn. Er is geen enkel normaal moment van retrace geweest op dit timeframe, dus het was eigenlijk onmogelijk om een mooie instap te pakken. De trendlijn is nu namelijk pas bevestigd. Een eventuele retrace naar de trendlijn zou een instapmoment kunnen zijn.

Ema’s staan hier als een raket omhoog en ook de rsi heef er zin in. We moeten echt eens naar de lagere timeframes gaan kijken want dit is mega bullish.

XRP 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 1 uur-grafiek

Op de 1 uur grafiek is een bearish divergentie gevormd maar of die gerespecteerd wordt is nog maar afwachten. We zien dat de Ripple koers wel een behoorlijke afstand heeft tot de ema’s dus een retrace zou helemaal niet misplaatst zijn zo richting de daily open (DO).

XRP 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

XRP/BTC week grafiek

De week grafiek van het XRP/BTC-paar ziet er ook heel mooi uit. Zeker wanneer er een retrace zo rond de gele lijn gaat komen. Onze analist geeft aan dan te gaan kijken om een lange termijn positie in te nemen.

XRP/BTC weekgrafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Het ziet er allemaal heel erg bullish uit voor XRP. Onze analist ziet eigenlijk geen enkele reden om omlaag te gaan. Local support waar hij nu naar kijkt ligt zo rond de 1.50 dollar. Dat is namelijk de vorige high voordat de trendlijn werd getest. Weerstand zou logische wijs de extended Fibonacci 1.618 op de 2 dollar moeten zijn maar die kunnen we ook wel eens zo voorbijschieten.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten