Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Leidinggevende van Ripple dienen moties in – XRP lijkt klaar voor 2 dollar

De CEO Brad Garlinghouse en de voormalig CEO van Ripple Chris Larsen hebben dubbele moties ingediend om de rechtszaak die tegen hen is aangespannen door de SEC af te wijzen.


De motie van Garlinghouse en Larsen

De SEC deed eerder een onorthodoxe stap om de twee leidinggevende van Ripple als beklaagde te benoemen wegens medeplichtigheid aan de niet geregistreerde verkoop van XRP-tokens.

Volgens de advocaten van de leidinggevende moet de beschuldiging echter door de rechtbank afgewezen worden. Dit aangezien de aanklacht van de eiser niet ‘aannemelijk’ beweerd dat de twee willens en wetens de wet overtraden door de token te verkopen.

De advocaten van Larsen stellen ook dat de SEC uitgesloten is van het eisen van financiële compensatie door de verjaringstermijn, een wet die de tijdsperiode beperkt waarbinnen gerechtelijke procedures kunnen worden gestart:

“Ondanks dat ze Ripple en meneer Larsen meer dan twee en een half jaar hebben onderzocht voordat ze de eerste klacht indienden, de XRP-handelsgegevens van de heer Larsen verkreeg en alle gelegenheid had om elke aanbieding en verkoop te identificeren waarvoor ze verlichting zoekt, faalt de SEC om te bewijzen dat er discrete XRP-offerings zijn geweest.”


Wat is de volgende stap?

Volgens een bevel uitgevaardigd door rechter Analisa Torres van de Amerikaanse districtsrechtbank zal de SEC haar tegen-argumenten voor 14 mei moeten indienen tegen de moties van Larsen en Garlinghouse.

Ondertussen blijft de XRP prijs stijgen nu investeerders steeds meer vertrouwen krijgen dat de rechtszaak goed af gaat lopen voor Ripple. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $1,64. Dit terwijl de prijs gisteren nog rond de $1,38 lag. Dat betekent dat de munt vandaag alweer een winst van meer dan 20% heeft geboekt.

XRP 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Volgens verschillende analisten lijkt de XRP prijs dan ook klaar te zijn om spoedig een aanval te gaan doen op de psychologische $2 grens. Daarvoor moet XRP alleen nog de weerstand rond de $1,80 doorbreken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten