Ripple Nieuws

Dit werd er besproken in de Ripple hoorzitting

De hoorzitting die vandaag 20:00 begon is afgelopen. In deze update lees je de belangrijkste punten die aan bod kwamen.


Een langzame start

De hoorzitting die vandaag om 20:00 van start ging begon vrij rommelig. Heel veel mensen probeerde in te bellen en de rechter moest meerdere malen waarschuwen dat de hoorzitting niet gestreamd of opgenomen mocht worden.

De meeste argumenten die in het begin aan bod kwamen hebben we in eerdere hoorzittingen ook al gehoord. Zo beargumenteerde de SEC dat XRP wel degelijk iets anders is dan BTC en ETH en dus wel een security is. Aan de andere kant weerlegde de advocaten van Ripple dat en zei de advocaat van Ripple dat de XRP token heel veel ‘nut’ heeft. Hij zei zelfs dat XRP waarschijnlijk nog een stukje ‘beter’ is dan ETH of BTC.

Daarnaast vroeg de advocaat van Ripple zich af hoe het kan dat de SEC 8 jaar lang geen stappen heeft ondernomen tegen Ripple als ze altijd al vonden dat het een security was. Na deze uitspraak werd het allemaal wat spannender.


Geen uitspraak over mogelijke Relist van XRP

De advocaat van Ripple zei tegen de rechter dat de SEC belangrijke informatie van custodians achterhoudt. Volgens Ripple hebben meerdere crypto exchanges namelijk aan de SEC gevraagd of ze de XRP-token mochten listen en daar heeft de SEC in het verleden naar verluidt toestemming voor gegeven. Als dit waar is, is dat goed nieuws voor Ripple aangezien de rechter vandaag heeft beslist dat de informatie van 19 custodians op tafel moet komen. Aan de andere kant werd een andere aanvraag van Ripple, naar interne mails van de SEC, afgekeurd door de rechter. Hierna eindigde de hoorzitting.

Al met al is de zitting redelijk positief verlopen voor Ripple. De advocaten van het bedrijf leken sterker en de goedkeuring van de rechter om onderzoek te doen naar de custodians is een goed teken. Voor zover wij hebben kunnen horen is er echter niks gezegd over het feit of Amerikaanse exchanges de XRP-token weer mogen relisten.

Ondanks dat er dus niet heel veel spannends is gezegd reageert de XRP-prijs positief. De koers begon wat te stijgen na afloop van de hoorzitting waardoor 1 XRP nu weer meer dan $1,05 waard is.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten