Ripple Nieuws

Ripple prijs stijgt met 30% in afwachting van de hoorzitting van vandaag

De Ripple prijs is vandaag explosief gestegen. Dit komt doordat er vandaag rond 20:00 ’s avonds een hoorzitting gepland staat waaruit kan blijken dat Amerikaanse crypto exchanges weer XRP-tokens mogen verhandelen.


Altcoin seizoen

Steeds meer analisten dat de maand april een echt “altcoin-seizoen” zal worden. De start van deze maand is in ieder geval veelbelovend. Aan de top van de best presterende altcoins staat momenteel XRP. De prijs is in de afgelopen 24 uur namelijk met meer dan 30% gestegen en staat nu op $0,90.

XRP prijsstijging – Bron: Tradingview

De XRP prijs kan explosief stijgen

Een mogelijke reden hiervoor lijkt de hoorzitting van vandaag in de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple. De telefonische zitting zal vandaag worden gehouden om 20:00. Hierin bespreken de partijen het verzoek van Ripple over de openbaarmaking van SEC-documenten met betrekking tot de classificatie van Bitcoin en Ethereum.

Bovendien hopen XRP-investeerders erop dat de SEC vandaag duidelijk zal maken dat partijen zoals exchanges, die de XRP tokens verkopen, niet door de SEC kunnen worden aangeklaagd voor toekomstige activiteiten. Als dit gebeurt, zullen alle crypto exchanges en investeringsfondsen die de handel voor Amerikaanse klanten hebben gestopt, de handel binnen een week weer hervatten.

Als gevolg hiervan zou de XRP-prijs explosief kunnen stijgen. Sommige analisten vertellen zelfs dat een prijs van boven de $3,00 dan op korte termijn haalbaar moet zijn.

De prijsstijging van vandaag lijkt dus af te hangen van een gerucht en de mogelijkheid dat de SEC vandaag duidelijkheid zal verschaffen. Of dit echt gaat gebeuren is echter nog maar de vraag.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten