Ripple daalt, xrp daalt
Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 16 december 2020

Hoe staat de Ripple koers ervoor deze week? Onze analist analyseert de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ripple (XRP) weekgrafiek

Zoals we afgelopen week al aan hadden gegeven moeten we nu serieus naar lagere levels gaan kijken aangezien het beetje support wat rond de $0,50 lag niet stand heeft kunnen houden. 

XRP zou op de volgende levels support kunnen vinden: Als eerste komt XRP de 0.618 Fibonacci level tegen op $0.377. Maar kijken we wat verder dan zien we de golden pocket van de Fibonacci prachtig uitlijnen met de ingetekende levels op $0.30 – $0.33.

De ema’s 55 en 100 zijn nog niet bullish gekruist. Wel zien we ze beide stijgen en dichter na elkaar toe gaan. Dit kan een voorteken zijn dat er een cross-over aan zit te komen. Dit zou, zoals we op dit moment kunnen beoordelen, wel eens ergens tussen de Fibonacci levels 0.618 en 0.705 kunnen gaan gebeuren.

XRP weekly chart – Bron: Tradingview

Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 dec.


Ripple (XRP) daggrafiek

De dagelijkse grafiek ziet er ook niet veel belovend uit. De Ripple koers blijft maar naar crashen en bevind zich momenteel op een 4h orderblock waarbij we confluence met de ema55 zien. Of we dit kunnen gaan houden als support moeten we op de lagere timeframe bekijken we later, maar de kans is niet erg groot volgens onze analist.

De ema100 en 200 lijnen prachtig uit met de Fibonacci levels 0.618 en 0.705 en wordt ook nog eens ondersteund door de trendlijn in het blauw. Samen met een rsi en lbr die flink in het voordeel van de beren staat is de kans groot dat XRP nog niet klaar is met dalen.

XRP daily chart – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 2-uurs grafiek

We zijn nu even geschakeld naar de 2-uurs grafiek aangezien we daar net iets meer kunnen zien dan op de 4-uurs grafiek. Het orderblock wordt op dit moment getest maar er is tevens ook gelijk een structure break geweest. Wanneer we daar de Fibonacci naast leggen dan zit de golden pocket net iets boven het orderblock. Onze analist heeft een koersdoel voor ogen tussen de $0,37 en de trendlijn.

De ema’s zijn allen gedraaid naar een (tijdelijke) bear trend. Op de rsi en lbr zien we ook duidelijk een trendlijn die weerstand biedt aan beide onder de middenlijn. Deze trendlijn is één om in de gaten te houden.

XRP 4h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist verwacht dat XRP hoogst waarschijnlijk de $0.37 gaat opzoeken. Ook vertelt hij dat dit $0,37 niveau misschien wel niet heel sterk zal zijn. Hij acht de kans dan ook groot dat Ripple nog wel eens de daily golden pocket rond de $0,30 op kan gaan zoeken.