Ripple (XRP) prijsanalyse 16 september 2020

Hoe staat Ripple’s XRP token er voor deze week? Elke woensdag analyseert onze crypto analist de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten van de op drie na grootste cryptomunt.


XRP daily chart

We beginnen deze week de analyse van Ripple op de daily chart aangezien er op de weekly weinig veranderd is ten opzichte van de afgelopen analyse. Ook op de daily chart zien we weinig veranderingen. Zo schommelen we de hele week al tussen de daily fib 0.618 en 0.5. Het lukt maar niet om de candle te sluiten boven de ema100 (groen) om daarna als support te gebruiken. De ema200 (rood) blijft echter mooi support bieden en met de lange wicks onderaan de candles van de afgelopen 10 dagen lijkt het erop dat ze de weerstand wel willen breken.

XRP daily chart – Bron: Tradingview

Als we de RSI bekijken dan zien we daar ook dat XRP weerstand ondervindt van de trendlijn waarop het twee keer een flinke rejection op heeft gehad. Momenteel traden we weer in de buurt van de trendlijn alleen wordt die nu wel ander benaderd. Als je het vergelijkt met de twee eerdere pogingen dan is dat met veel snelheid gegaan en nu wordt de trendlijn rustig benaderd. Het niveau waar de rsi zich bevindt kan duiden op een trend reversal.

XRP Daily RSI chart – Bron: Tradingview

XRP 4h chart

EDe range op de 4h chart van Ripple is iets wijder geworden. De 0.27 is niet gehaald zoals onze analist had verwacht maar is er een rejection op de ema55 geweest wat ervoor heeft gezorgd dat de range wijder is geworden. Hier ligt confluence met de daily fibonacci level 0.5. Vooralsnog zien we hier higher lows neergezet worden. Een higher high boven de bear block zou in dit geval ideaal zijn. Wanneer dit de komende uren/dagen geflipt zal worden dan ligt daar zoveel confluence van diverse signalen dat het haast wel als support moet gaan dienen.

De rsi bevindt zich in een falling wedge en op dit moment aardig in de buurt om de 50-lijn en ema bullish te kruissen. Wanneer dit gebeurt zal de trendlijn van de falling wedge ook gebroken worden, in veel van dit soort gevallen zul je zien dat de koers ook voor die richting zal gaan kiezen. Maar tot dan zullen we waarschijnlijk in de range blijven traden, zolang BTC geen al te gekke moves gaat maken dan verwacht ik dat het support wel zal houden.

XRP 4h chart – Bron: Tradingview

XRP 1h chart

We gaan deze week ook eens kijken naar de 1h chart. Hier zien we ook weer de turtle soup pattern. Bij de gele cirkel zijn de stops die onder de rode cirkels stonden eruit getikt. De ema’s zijn ook aan het bijdraaien naar bullish waarbij nu moet blijken als de ena8 (wit) support gaat bieden om vervolgens de crossover met de ema21 te gaan maken. Op de lagere timeframe zullen we eerst wat weerstand ondervinden in het donker gekleurde gedeelte. Wanneer we die weten te claimen zal de weerstand op hogere timeframe (rood) niet meer zo lastig worden.

XRP 1h chart – Bron: Tradingview

Voor de aankomende week houd onze analist zelf de levels aan van de bear en bull block. Support bevindt zich rond de 0.23 en weerstand rond de 0.25.