Ripple xrp token
Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 9 september 2020

Ripple’s XRP token heeft het de afgelopen tijd niet makkelijk gehad. Al een lange tijd presteert de munt slechter dan andere grote altcoins. Maar hoe staat XRP technisch gezien voor? In deze analyse lees je het.


XRP weekly chart

Op de weekly chart is te zien dat XRP in het afgelopen jaar 3 keer het weerstands level van $0.3291 heeft getest, maar er geen candle close boven dit niveau plaats heeft gevonden. Na de tweede keer is de koers zelfs met bijna 70% gedaald.

Inmiddels is er op de weekly een higer low (paarse cirkel) geprint en een higher high (gele cirkel) waarna we wat zijn terug gevallen en het afwachten is hoe deze week gaat sluiten. De ema21 biedt op dit moment support en heeft confluence met de weekly 0.5 fib. Kijkend naar de rsi dan zien we die synchroom bewegen aan de 50-lijn met een heel licht dalende ema. Op dit moment is de rsi nog neutraal met een lichte voorkeur naar de bulls.

XRP weekly chart – Bron: Tradingview

XRP daily chart

Op de daily chart van XRP hebben we een ander begin punt voor de fibonacci tool. Als we naar de daily chart kijken bevindt de koers zich momenteel rond de golden pocket zone. Hier ligt ook de ema200 (rood) die momenteel al een aantal dagen support biedt. Een candle close boven de ema100 (groen) zou een mooie bevestiging zijn dat we weer omhoog kunnen gaan kijken.

XRP daily chart – Bron: Tradingview

Ook de rsi lijkt klaar voor een koersstijging. Deze beweegt al een aantal dagen zijwaarts en de ema is flink dalende. Zoals het er nu uitziet gaat de rsi 1 deze dagen proberen de ema bullish te kruisen. Maar laten we eens naar de 4h charts gaan kijken wat we de komende uren kunnen verwachten.


XRP 4h chart

Op de 4h chart bevindt de XRP koers zich in een zijwaartse range rondom het weekly level (oranje) en de eerder besproken fibonacci levels. Wat opvalt is de wicks aan de onderkant van de range waaruit we kunnen opmaken dat de bulls de prijs graag omhoog willen duwen. Ook de ema8 en ema21 beginnen te squeezen. Wanneer er een 4h candle boven beide ema’s weet te sluiten is dit bullish. Mocht dit gebeuren dan zal dat hoogstwaarschijnlijk op de bovenste trendlijn van de zijwaartse range zijn. Op dit level ligt momenteel ook de daily en weekly open prijs.

XRP 4h chart – Bron: Tradingview

Waar we wel rekening mee moeten houden is de rsi. Deze loopt vooralsnog mooi omhoog gevolgd door de ema. Echter kunnen we wel een rising wedge patroon op de rsi zien, wat een bearish signaal is. Echter, wanneer de rsi nu de bovenste trendlijn van de rising wedge doorbreekt, dan is de kans groot dat de koers zal volgen en dus de candle close boven de beide ema’s gaat plaats vinden.

XRP 4h RSI chart – Bron: Tradingview

Bij het breken van de range aan de bovenkant kijkt onze analist naar het volgende weerstandsniveau van $0.27 – $0.28. Bij het breken aan de onderkant verwacht onze analist dat XRP support vindt op de weekly 0.618 fibonacci level ($0.2120 – $0.2170)