Prijsanalyse

Newsbit 17-03-2021 11:08 leestijd 2 - 4 min

Ripple (XRP) prijsanalyse 17 maart 2021

Hoe staat de Ripple prijs ervoor deze week? Onze analist analyseert de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


XRP/USD 4-uurs grafiek

Er is weinig verandert ten opzichte van de Ripple analyse van vorige week. Zo is de $0,50 nog altijd niet gebroken en getest. Op de 4 uurs grafiek zien we wel dat de lower high nu weer gebroken is maar een bevestiging in de zin van een higher low hebben we nog niet.

De rsi heeft wel een sprint naar het 70 niveau gemaakt maar is daarna gedaald tot het 50 niveau en test deze momenteel nadat het door de ema is gegaan. Heel veel meer is er niet te melden in vergelijking met vorige week en daarom zullen we de XRP/BTC chart deze week ook eens analyseren. Ripple zit op de USDT chart nog steeds in een zijwaartse beweging waarbij de 50 cent resistance is en de 37 cent support.

XRP/USD 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

XRP/BTC 4-uurs grafiek

Op 3 januari is er een nieuwe All Time Low gezet op 619 sats. Verderop in het jaar steeg XRP ten opzichte van de Bitcoin en brak het de weerstandszone op 883 sats. XRP heeft een tijd boven dit level getrade, maar op dit moment ligt het weer onder dit niveau. Wanneer we de fibonacci erbij pakken en de down move meten dan is poging om bullish uit te breken niets meer dan een golden pocket retrace geweest om verder down te gaan.

De ema’s staan bearish maar vlakken iets af. De rsi heeft hier ook een beste spike naar het 70 niveau gemaakt en test nu de ema boven het 50 niveau.

XRP/BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

XRP/BTC 1-uurs grafiek

Op de 1-uurs grafiek is opwaartse compressie te spotten. De XRP koers maakt telkens een higher low maar heeft nog geen higher high weten neer te zetten. De ema55 is de ema100 bullish gekruist en lijkt de ema200 ook te willen kruisen binnen afzienbare tijd. De rsi beweegt mooi zijwaarts rond het 50 niveau waarvan die momenteel af bounced om de ema bullish te kruisen.

XRP/BTC 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Op de USD-grafiek zit Ripple zogezegd nog steeds vast in de range van 37 – 50 cent en is er weinig verandert met vorige week. Op de BTC-grafiek zien we een soort gelijk patroon. Hier zit XRP namelijk in een zone met resistance op 883 en support van het orderblock op 730 – 755. Wanneer het orderblock aan onderzijde gebroken gaat worden dan is er grote kans dat we een nieuwe ATL gaan zien. Zolang de 883 sats niet geflipt gaat worden naar support blijft de kans op een daling aannemelijk.