Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 18 november 2020

Hoe staat Ripple’s XRP token ervoor deze week? Elke woensdag analyseert onze analist de grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ripple (XRP) weekgrafiek

Ripple heeft voor de tweede week een mooie bullish candle laten zien. En ook deze week ziet de candle er weer aardig bullish uit. Mocht het zo sluiten dan hebben we een ‘3 white soldiers’ patroon, wat een bullish candle patroon is. Als we daarna de highs breken dan kan het hard gaan.

De indicatoren op de weekgrafiek zien er op zich goed uit. De lbr en macd hebben ook een bullish crossover kunnen maken en we zien het bullish momentum toenemen op de lbr en macd.

XRP weekly chart – Bron: Tradingview

Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Ripple (XRP) daggrafiek

Nadat XRP weer boven de stippel-trendlijn is weten te komen is de koers met een noodgang gestegen waarbij de resistance werd gebroken. De daily candle van gisterem is hoger gesloten dan de highs ervoor (rood omcirkeld).

We zien ook dat vandaag de $0.2797 is gestest. Zal dit het geweest zijn en kunne we naar de volgende weerstand gaan kijken? Alle signalen wijzen er wel op. Zo staan de ema’s bullish en beginnen ze langzaamaan wijder uit elkaar te bewegen.

De rsi heeft de 70 lijn gepasseerd en de ema is oplopend. De rsi daalt op het moment, maar dat is voor nu niet iets om je zorgen over te maken. Zolang de ema als support kan dienen voor de rsi blijft het bullish. De lbr geeft hetzelfde aan en daalt ook een klein beetje op het moment. Tevens zien we op de lbr het bullish momentum toenemen net als op de macd welke overigens in een mooie lijn omhoog beweegt.

XRP daily chart – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 4-uurs grafiek

Vanmorgen vroeg is er een behoorlijke drop geweest die gepaard ging met een koersdaling van de Bitcoin. Toen is het vorige weerstandslevel getest wat tevens een golden pocket retrace was op de 4h fibonacci.

Er is niet heel duidelijk te zien op de 4-uurs grafiek of dit het einde is van de retrace, of dat de Golden Pocket toch nog een keer getest moet gaan worden. Dit zullen we verderop in de 1-uurs grafiek verder bekijken.

Als we op de 4-uurs grafiek kijken naar de ema’s dan zien we dat deze prachtig bullish staan. De rsi is even door de ema gezakt maar lijkt zijn weg naar boven weer te herpakken. Het zou mooi zijn als de lbr volgt. De macd zien we op een punt staan dat er wel eens een bearish crossover kan komen. Op de lbr en macd is het bullish momentum flink afgenomen afgelopen nacht.

XRP 4h chart – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 1-uurs grafiek

Op de 1-uurs grafiek was er behoorlijk wat bearish divergentie te zien die wellicht nu uitgespeeld is. De uptrendlijn (roze) heeft standgehouden en zo ook de ema’s. De rsi en lbr hebben een behoorlijke downtrendlijn waaronder ze beide bewegen. Deze trendlijnen moeten gebroken worden willen de bulls doe koers van XRP verder gaan pushen.

XRP 1h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

Op de 1-uurs grafiek moet de high op $0.3055 gebroken worden willen we verder omhoog kunnen gaan kijken. Wanneer dit niet direct gebeurt kan de XRP prijs wat terugzakken naar het supportlevel van $0.2797.

De eerstvolgende weerstand ligt op $0.3291 en daarna op $0.3823. Onze analist vertelt wel dat het momenteel lastig in te schatten is of deze niveau’s lang stand zullen houden. Dit aangezien de markt de afgelopen dagen maling heeft gehad aan belangrijke niveau’s.