Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 2 december 2020

Hoe staat de Ripple koers ervoor deze week? Elke woensdag analyseert onze analist de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ripple (XRP) weekgrafiek

Ripple heeft de eerdergenoemde resistance op $0.87277 nog niet bereikt. Wel hebben we een weekly close boven de $0.57999 gezien. Echter, aan de lange wick is ook te zien dat de bears erg hun best hebben gedaan om de prijs te drukken.

De huidige week candle is een indecision candle op dit moment. Op de weekgrafiek is er verder vrij weinig verandert ten opzichte van de afgelopen week. We zouden dus eens wat verder moeten inzoomen om de details te kunnen zien.  

XRP weekly chart – Bron: Tradingview

Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 dec.


Ripple (XRP) daggrafiek

De retrace die we vorige week hadden benoemd als mogelijkheid heeft inderdaad plaatsgevonden. Het benoemde major support level van $0.50 – $0.57 heeft standgehouden en XRP heeft op dat niveau een higher low weten neer te zetten. Het is nu zaak om die te behouden en er een higher high achteraan te printen.

De ema’s staan gunstig maar op de macd zien we het bullish momentum afnemen en lijkt er een retest of bearish cross-over aan te komen. Bij een cross-over moeten we serieus rekening gaan houden met een daling. Zeker omdat de rsi en lbr hebben de cross-over al hebben gemaakt. Beide bevinden zich nog wel boven de middenlijn aan de onderzijde van het bullish gedeelte. De rsi lijkt z’n weg naar boven weer te zoeken. Om die te vervolgen zal de 70 lijn en ema bullish moeten kruisen.

XRP daily chart – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 4-uurs grafiek

Als we naar de 4-uurs grafiek kijken zien we langzaam een bullish triangle vormen. De ema55 heeft kunnen dienen als support en ten opzichte van de overige ema’s zie je ze steeds wijder van elkaar lopen. Er is dus nog genoeg bullish momentum. Naarmate we richting de apex gaan van de triangle neemt het volume af. Dit is een bullish teken en is kenmerkend bij een triangle.

Net als de prijs zien we op de rsi, lbr en macd indicatoren ook dat er wat rust is gekomen. Alle drie hebben ze keurig zijwaarts bewogen rond de middenlijnen. Momenteel staan ze alle drie bearish gekruist maar daar kan vandaag of morgen wel eens verandering in gaan komen. Op de macd neemt het bearish momentum af en de lbr toont aleer bullish momentum.

XRP 4h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

De major support ligt momenteel nog steeds rond de $0.50 – $0.57. Echter verwacht onze analist niet dat we snel onder de $0.57 gaan komen. Weerstand op de Low Time Frame kunnen we verwachten rond de vorige high op $0.78. Op de High Time Frame ligt er weerstand op $0,87. Onze analist acht de kans vrij groot dat Ripple dit niveau deze week nog zal behalen.