Ripple xrp token
Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 20 januari 2021

Hoe staat de Ripple koers ervoor deze week? Onze analist analyseert de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ripple (XRP) daggrafiek

Ripple heeft de 33 cent range afgelopen week niet weten te claimen, maar is ook niet heel veel verder gedaald dan de Fib 0.618. Gisteren is er een bearish pin bar op de grafiek gezet die de ema200 gewicked heeft. De ema200 ligt ter hoogte van de 33 cent-regio die we eigenlijk geflipt willen zien worden naar support voor een verdere koersstijging. Echter, of die flip er gaat komen betwijfelt onze analist. De ema55 maakt namelijk momenteel een bearish cross-over op de ema100 en ook de rsi ondervindt veel weerstand van de middenlijn.

XRP daily chart – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 4 uurs-grafiek

Op de vier uurs grafiek zien we een bearish rejection op de groene balk. Er heeft dus geen structure break kunnen plaatsvinden. Het leek wel even te gebeuren, met de wick door de groene balk, maar voor een goede structure break wil je graag een candle close zien met een retest om zo de kans op een fake out te verkleinen.

De ema’s staan bearish en lijken verder af te gaan buigen. De rsi bevindt zich onder de ema en de middenlijn. Wanneer XRP hier een higher low neer zet is er een kleine kans dat de structure gebroken gaat worden. Maar om iets meer informatie te vergaren neemt onze analist jullie mee naar de 1 uurs-grafiek.

XRP 4h chart – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ripple (XRP) 1 uurs-grafiek

Op het moment van schrijven stijgt de Ripple koers in enkele minuten naar de bovenliggende weerstandszone. Gaan we dan toch de flip zien komende uren? De ema’s staan in ieder geval gunstig en ook de rsi heeft met de stijging de middenlijn en ema bullish weten te kruisen.

XRP 1h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

De 30 cent moet geflipt en getest gaan worden wil XRP verder gaan stijgen. Nog mooier is als dat op 33 cent gaat gebeuren. Local support bevindt zich op 28 – 29 cent maar de major support bevindt zich rond de fibonacci level 0.618 op 0.267 cent.