Prijsanalyse

Newsbit 21-04-2021 09:32 leestijd 1 - 3 min

Ripple (XRP) prijsanalyse 21 april 2021

Hoe staat de Ripple prijs ervoor deze week? Onze analist analyseert de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ripple (XRP) daggrafiek

Vlak na de analyse van vorige week is er een top gevormd rond de extended Fibonacci 1.618. Dit is tevens de nieuwe ATH op $1.96689. Er is sindsdien een retrace geweest tot net boven de horizontal (oranje lijn) op $1.126.

We zien dat de ema’s weer omhoog willen en het bullish momentum ook toeneemt. De rsi heeft de weg naar boven ook weer gevondenen bevindt zich rond het 60 niveau met de ema nog als weerstand erboven.

XRP daggrafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 4 uurs-grafiek

Op de 4-uurs grafiek kunnen we een horizontal bij gaan zetten (1.494) die momenteel ook al één keer is terug getest. Vervolgens is er een lichte higher low gezet en is de tweede aanval op de horizontal begonnen. Hier ligt tevens confluence met de downtrend lijn in het wit.

Eenzelfde trendlijn kunnen we ook op de rsi zetten en zien gelijk dat die daar al uitgebroken is. Bij de uitbraak is de rsi boven de ema gekomen en is momenteel in gevecht met het 50 niveau. Gezien de ema’s bullish staan en de ema100 goed support biedt, verwacht onze analist dat de koers de trendlijn vandaag of morgen bullish zal kruisen.

XRP 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 1 uur-grafiek

De één uur grafiek ziet er ook gunstig uit. De ema’s lijken bullish te gaan kruisen in de komende uren. De rsi beweegt zijwaarts in een neutraal gebied. De VPVR laat een flinke bult aan support zien net onder de daily en weekly open. Dat is flink in het voordeel van de bulls.

XRP 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Het $1.36 niveau moet op de 1-uur grafiek standhouden. Als dat gebeurt dan kan de prijs spoedig stijgen tot richting de $1,49. Dit is direct ook het level wat geflipt moet worden van weerstand naar support. Hierna ligt de volgende weerstand rond de $1,70 en daarna zou Ripple een aanval kunnen doen op het psychologische niveau van 2 dollar.