Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 24 februari 2021

Hoe staat de Ripple prijs ervoor na de pijnlijke start van de week? Onze analist analyseert de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ripple (XRP) daggrafiek

Ripple heeft het niveau van $0,62 afgelopen week niet kunnen flippen in support. De koers is daarna een beetje gaan schommelen tussen de $0,50 en $0,60. Gisteren, tijdens de marktbrede crash, is de dagelijkse candle zelfs beneden de $0,50 gesloten.

Een verdere koersval is nog steeds aannemelijk aangezien de rsi zich onder de ema op een niveau van 50 bevindt. Laten we maar snel gaan inzoomen voor meer details.

XRP dag-grafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 4 uurs-grafiek

Bij het doorbreken van de $0,50 is de structuur gebroken. Het volgende supportlevel heeft de koers mooi opgevangen maar wanneer we de fibonacci tool toepassen zien we dat we uit moeten gaan kijken naar een golden pocket retrace.

Op de ema’s daalt de kracht van de trend en zou een bearish crossover tot de mogelijkheden behoren. De rsi bevindt zich al onder het 50 niveau en heeft moeite om boven de ema te blijven.

XRP 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 1 uurs-grafiek

Op de 1-uurs grafiek staan de ema’s bearish en zien we tevens een rising wedge ontstaan. Ondanks dat deze patronen niet altijd even betrouwbaar zijn is het wel fijn om ze in de gaten te houden. De rsi staat op dit timeframe wel bullish maar nog net onder het 50 niveau en boven de ema.

XRP 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist vertelt dat de kans iets groter is dat de koers daalt dan stijgt. Het zou echter een goed teken zijn voor de bulls als de $0,50 geflipt kan worden naar support.

Wel zitten we dan nog steeds in de golden pocket retrace op de hogere timeframes. Wanneer deze uit zal spelen lijkt de koers te kunnen dalen tot de volgende ondersteuningsniveaus van $0,37 en $0,32. Pas wanneer XRP de $0,57 weer heeft teruggewonnen durft onze analist weer te stellen dat hij bullish is op Ripple.