Ripple xrp
Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 24 maart 2021

Hoe staat de Ripple prijs ervoor deze week? Onze analist analyseert de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ripple (XRP) daggrafiek

De Ripple koers bevindt zich deze week nog steeds tussen de 50 en 57 cent in. Voor tweede week oprij zien we een redelijke wick aan de bovenzijde wat betekend dat de bears de prijs naar beneden willen trekken. De ema’s staan nog altijd gunstig voor de bulls en het momentum blijft vrijwel gelijk. De rsi gaat rustig omhoog en hangt al een tijdje onder het 70 niveau.

XRP dag-grafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 4 uurs-grafiek

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat er weer wat leven in XRP lijkt te komen. XRP heeft namelijk net weer een mooie fibonacci 0.618 retrace gemaakt en lijkt opnieuw richting de $0,57 te gaan stijgen.

De ema’s staan in bull stand en het momentum neemt toe. De rsi bevindt zich wel onder de ema in het neutrale gedeelte boven het 50 niveau. De ema is dalend en de rsi stijgt snel. Een breakout of rejection zit er aan te komen. Laten we eens kijken wat de lagere timeframe ons kan vertellen.

XRP 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 1 uurs-grafiek

Op de 1-uur grafiek is een descending triangle te zien wat ook wel bekend staat als een bearish patroon. Na de uitbraak zien we een tweede test onderste trendlijn van de descending triangle met daaronder nog een 15m inefficiency block.

Het bullish momentum op de ema’s neemt ook wat af. Ondanks dat biedt de ema100 tot dusver goed support. De rsi beweegt al een tijdje tegen de onderkant van het 50 niveau aan en heeft kortgeleden de ema al wel bullish gekruist.

XRP 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Op de lange termijn verwacht onze analist dat de XRP koers zal gaan stijgen. Op de lage timeframes ziet onze analist twee scenario’s die kunnen gaan spelen.

Scenario 1: Als we de breaker lijn op de 1-uur grafiek kunnen flippen en daarbij ook uit de triangle breken is het aannemelijk dat de XRP koers verder zal gaan stijgen.

Scenario 2: Blijven we binnen de triangle nadat XRP door de breaker is dan is er een mogelijkheid dat de prijs eerst wat dieper in de golden pocket zakt en tevens de inefficiency block gaat vullen. De $0,50 zal dan dienen als support en onze analist verwacht niet dat de koers daar snel onder zal zakken.

Al met al zal het spannend worden of XRP het $0,57-niveau achter zich kan laten. Als dat inderdaad lukt kan de prijs zijn weg omhoog doorzetten.