Prijsanalyse, Ripple

Ripple (XRP) prijsanalyse 26 mei 2021

Hoe staat de Ripple prijs ervoor deze week? Onze analist analyseert de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ripple (XRP) week grafiek

Op de week grafiek van Ripple zien we een prachtige golden pocket retrace die tevens confluence heeft met twee horizontals die gezamenlijk een R/S zone vormen. Deze zone bevind zich tussen de $0,80 – $0,87.

De ema’s staan gericht in de richting van de bulls en hebben confluence met het onderste gedeelte van de golden pocket. De rsi bounced vanaf het 50 niveau maar heeft de ema nog boven zich. De ema is echter wel dalende tegenover een sterk stijgende rsi. Een bullish cross-over kan zo maar eens in de maak zijn.

XRP week grafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) daggrafiek

Op de daggrafiek is de XRP iets lager gezakt dan onze analist had willen zien. Het was mooier geweest als de koers boven de breaker, die je ziet liggen tussen de Fibonacci 0.5 en 0.382, was gebleven. XRP trade nu aan de bovenkant van die zone en zou bearish kunnen rejecten hier.

Hoewel de ema’s nog in de richting van de bulls staan is er nu wel weerstand van de ema100  en tevens is er confluence op de rsi te ontdekken. De rsi zit namelijk onder de ema en het 50 niveau.

XRP daggrafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek zien we dat het orderblock dat gevormd is inmiddels ook is terug getest. De ema’s staan bearish en de koers ondervind hier weerstand van de ema55 en de Fibonacci 0.382. De rsi staat er iets gunstiger voor zo boven het 50 niveau en de ema.

XRP 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Om echt bullish te worden op Ripple zal de breaker die je op de 4-uurs grafiek kan zien gebroken en terug getest moeten gaan worden. Deze breaker ligt op 1.22 dollar. Short term moet de Fibonacci 0.382 ook breken om verder door te kunnen stijgen. Gaat dit niet lukken op de lagere timeframe (1h) dan zou het orderblock op $0,85 – $0,95 weer opgezocht kunnen worden. Zolang we de daily kunnen sluiten boven de $0,87 geeft onze analist de voordeel van de twijfel aan de bulls.