Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 3 maart 2021

Hoe staat de Ripple prijs ervoor deze week? Onze analist analyseert de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ripple (XRP) daggrafiek

De rising wedge zoals we die vorige week geschetst hadden heeft weten te spelen en de XRP koers lijkt momenteel support te vinden boven het $0,37 niveau. De ema’s staan nog in bullish stand en bieden ook support zoals we het graag willen zien. De rsi zit nog onder het 50 niveau maar kruipt omhoog met een dalende ema boven zich. Beide bevinden zich rond het 50 niveau dus wellicht kunnen we hier wat actie gaan zien maar daarvoor zoomen we even wat verder in.

XRP dag-grafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 4 uurs-grafiek

We zien op de 4-uurs grafiek een Inverted Head & Shoulder (IHS). De neckline is voor onze analist het breaker level die moet flippen om te kunnen stijgen naar het volgende weerstandsniveau van $0,50. De ema’s staan nog bearish maar bij een flip zal de ema200 hoogstwaarschijnlijk als support gaan dienen en kan er wellicht weer een bullish cros-over komen. De rsi staat al mooi boven de ema en 50 niveau en stijgt rustig aan door.

XRP 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 1 uurs-grafiek

Op de 1-uurs grafiek zien we de rising wedge van afgelopen week die gespeeld heeft met maar liefst een maximale daling van 20%. We zien hier de ema’s ook nog in bear-stand staan maar de kracht neemt af. Ook de ema200 ligt op dit timeframe bij de breaker en neckline van de IHS. De rsi staat ook lekker bullish.

XRP 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist verwacht vandaag een stijging richting het volgende weerstandsniveau van $0,50. De volgende weerstand ligt daarna rond 57 cent. Major support ligt nog op 37 cent maar het zou mooi zijn als de XRP koers boven de $0,41 weet te blijven