Ripple xrp token
Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 4 november 2020

Hoe staat het ervoor met Ripple’s XRP token? Elke woensdag analyseert onze analist de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


XRP week-grafiek

De rode zone, die in de onderstaande grafiek te zien is, bleek taaier dan gedacht. Afgelopen week hebben we een behoorlijke bearish rejection drop gehad waarbij XRP weer is gezakt naar de blauwe support zone op de 4 uurs grafiek.

De eerstvolgende support zone op de week grafiek vinden we op $0.2203. Het bullish momentum begint af te zwakken en we zien de ema’s naar elkaar toe kruipen.

Gezien we nu onder de ema’s traden sluit onze analist een bearih crossover niet uit. De rsi heeft de ema niet kunnen kruissen en is momenteel onder de middenlijn gedoken en ook hier zien we het bearish momentum toenemen.

XRP weekly chart – Bron: Tradingview

XRP dag-grafiek

Hoewel de ascending triangle een kans heeft van plusminus 70% om aan de bovenkant uit te breken was dit nu niet het geval.

De koers van XRP bevindt zich nu op LTF-support maar mochten we dat gaan verliezen, waar het zo wel op lijkt dan is het belangrijk dat de $0.2203 stand zal houden. Hier ligt ook confluence met de daily golden pocket, hoewel je moet afvragen hoe sterk dat nog is. Dit level is immers al eens getest na de impulse omhoog.

De indicatoren staan er eigenlijk allen in het voordeel van de bears. Er moet vandaag dus wel iets gebeuren willen de bulls nog enige kans maken short term.

XRP daily chart – Bron: Tradingview

XRP 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek moet het gaan gebeuren willen we een prijsstijging zien. Er kan momenteel een higher low geprint gaan worden. Mocht dit gebeuren moet het echter wel nog wel bevestigd worden in de loop van de dag.

Voorlopig is het nog steeds een lower high met een turtle soup pattern, welke vaak een trendomkeer betekend. Wat de uitkomst ervan is is onze analist nog aan het uitrekenen vandaar ook het vraagteken achter de comment op de chart.

De ema’s staan in ieder geval niet goed voor de bulls terwijl de rsi en LBR lijken te keren willen naar bull mode. Ze bevinden zich boven de ema maar nog wel onder de mediaanlijn.

XRP 4h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

We moeten op de 4h een higher high gaan neerzetten willen we verder omhooggaan. $0.2417 – $0.2427 is het level die gebroken moet worden met een higher high. De support zone komt dan op $0.2384 te liggen.

Wanneer de higher high er niet komt dan is een daling naar $0.2203 niet te voorkomen. Op HTF kunnen we dan nog steeds bullish zijn want een higher low kan nog gemaakt worden en de koers zou zich dan nog binnen de uptrendlijn bevinden.