Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 7 april 2021

Hoe staat de Ripple prijs ervoor vlak na de hoorzitting van gisteren? Onze analist analyseert de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ripple (XRP) daggrafiek

De saaie dagen van Ripple zijn we allang weer vergeten. XRP heeft namelijk met geweld de $0,57 zone doorbroken. De koers is zelfs boven de $0,80 – $0,82 weerstand uitgekomen en lijkt nu op weg om de $1,50 op te zoeken.

De ema’s staan in bull-stand en het momentum begint toe te nemen. De rsi heeft een behoorlijke piek gehad en komt momenteel even terug om hopelijk de ema te testen.

XRP daggrafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 4 uurs-grafiek

Op de 4-uurs grafiek is een behoorlijke bear divergentie ontstaan, maar dat is ook best logisch na zo’n enorme koersstijging. De prijs is ook behoorlijk weggelopen van de ema’s en vaak zie je dat die terug getest wordt.

Wanneer we de Fibonacci tool over de upmove trekken dan vallen de levels 0.382 en 0.5 op de laatst gebroken resistance. Deze Fibonacci levels worden in een bull run veelal getest voor een verdere upmove op de wat hogere timeframes. Je zult zien dat straks op de 1-uur grafiek de Fibonacci waarschijnlijk anders gezet kan worden. De rsi is ook door de ema gegaan en beweegt richting het 50 niveau. Vooralsnog geen reden tot paniek.

XRP 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 1 uur-grafiek

Op de 1-uur grafiek kunnen we de Fibonacci anders trekken. Je ziet hier dus dat de golden pocket nu confluence heeft met de laatste doorbroken resistance op $0,80 – $0,82.

We zien ook dat de 0.382 fib momenteel getest wordt. Gezien de rsi die onder de ema en de downtrendlijn beweegt verwacht onze analist dat de golden pocket van de 1h Fibonacci levels (links) opgezocht gaat worden.

XRP 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Als Ripple boven de $0,80 – $0,82 kan blijven, zal het spoedig de volgende weerstanden rond de $1.25 – $1.35 kunnen gaan testen.

Aan de andere kant zou het een slecht teken zijn als XRP geen support kan vinden rond de $0,80 – $0,82. Dan is een daling naar het orderblock die rond de 4h golden pocket ($0.65 – $0.70) ligt het meest aannemelijke scenario zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten