Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 7 oktober 2020

Hoe staat het ervoor met Ripple’s XRP token? Elke woensdag analyseert onze crypto analist de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten van de op drie na grootste cryptomunt.


XRP daily chart

Afgelopen week hebben we een kleine stijging gehad vanuit de falling wedge op de lagere timeframe. Echter is XRP daarna zoals verwacht gelijk weer teruggedrukt naar de blauwe support zone. Hier hebben we momenteel een higher high weten te printen en is er een stevige bounce geweest richting de rode weerstandszone. Zoals het er nu uitziet gaat XRP hier morgen een higher high bevestigen en zouden dit de eerste tekenen kunnen zijn van een uitbraak uit de falling wedge.

Kijkend naar de ema’s dan liggen die er prachtig voor. De ema100 ligt boven de ema200 (kort boven lang is bullish signal) en bieden beide support. De sma200 heeft tevens confluence met de blauwe support zone die ingetekend is. Kijken we naar de andere indicator dan zien we dat de rsi zich net boven de middenlijn bevindt en boven de ema. Ook dit zijn positive signalen voor de Ripple bulls onder ons.

XRP daily chart – Bron: Tradingview

XRP 4h chart

Op de 4-uurs grafiek kunnen we de lichte stijging uit de falling wedge goed zien en zien we hem nog voor de bovenkant van de range teruggedrukt worden. Verder is hier de higher low ook goed te zien en wordt er momenteel gewerkt aan een nieuwe higher low nadat er een higher high geprint is. De opwaartse trendlijn zien we bij het zetten van een nieuwe HL ook harder stijgen dan ervoor. Dit zijn mooie bullish signalen. Echter, de ema’s staan hier nog bearish gekruist en de ema200 functioneert momenteel als weerstand en de ema100 als support. 

De rsi weet ook een higher low te printen en respecteert momenteel de opwaartse trendlijn. De rsi bevindt zich wel onder de ema die dalende is. De toegevoegde ema kun je als weerstand en support gebruiken op de rsi.

XRP 4h chart – Bron: Tradingview

XRP 1h chart

Op de 1-uur grafiek kunnen we de eerste tekenen van een opwaartse move al waarnemen. Hier is namelijk duidelijk een higher low geprint en de ema’s staan bullish gekruist. Afgelopen 2 candle closes zijn boven de ema100 geweest. Nu moet de Ripple koers boven dit niveau blijven. Het volume is dalend maar dat is vrij normaal aan het einde van een pennant of triangle (blauwe lijn met blauwe stippellijn).

De rsi heeft de downtrend lijn gekruist en tevens ook gelijk de ema. Momenteel heeft de rsi nog moeite om ook de middenlijn te doorkruisen.

XRP 1h chart – Bron: Tradingview

Overall is onze analist best positief over XRP maar om echt bullish te worden zou de rode bear block geflipt moeten worden naar support. De koers ligt hier rond de $0,25.