Prijsanalyse

Newsbit 30-09-2020 09:09 leestijd 2 - 4 min

Ripple (XRP) prijsanalyse 30 september 2020

Hoe staat het ervoor met Ripple’s XRP token? Elke woensdag analyseert onze crypto analist de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten van de op drie na grootste cryptomunt.


XRP weekly chart

Ten opzichte van vorige week is er amper iets veranderd voor XRP. De koers bevindt zich nog steeds tussen de bear en bull block en tussen de ema8 en ema21. Afgelopen week is er een hammer geprint op de wekelijkse supportlevel. Dit zou kunnen betekenen dat het tijd is voor Ripple om te gaan stijgen. Echter de ema8 daald richting de ema21 en de rsi bevindt zich op de 50 lijn onder de ema. Al met al niet zulke beste signalen op dit timeframe.

XRP weekly chart – Bron: Tradingview

XRP daily chart

Op de dagelijkse grafiek ziet het er ook niet heel rooskleurig uit. Hoewel XRP zich in een falling wedge bevindt, wat 7 van de 10x een bullish uitbraak betekend, lijkt de koers nog eerst te willen gaan zakken. En wanneer de koers vandaag niet weet te stijgen dan wordt morgen de nieuwe lower high hoogstwaarschijnlijk bevestigd. Gezien de rsi die niet de 50 lijn weet te kruissen en momenteel ook moeite lijkt te hebben om boven de ema te blijven is de kans aannemelijk dat er een lower high geprint gaat worden.

Het enige positieve voor de bulls wat ik hier kan zien is dat de ema8 en ema200 support bieden. Tevens begint de ema8 richting de ema21 te bewegen voor een bearish retest of bullish crossover. We zullen dus even verder moeten gaan inzoomen om te kijken of de bulls het gaan proberen.

XRP daily chart – Bron: Tradingview

XRP 4h chart

Op de 4h grafiek beweegt XRP zich in een zijwaartse channel maar heel sterk ziet het er niet uit. De ema8 kruist de ema21 bearish en de ema55 biedt ook amper support. Kijkend naar het volume profiel rechts dan is ook goed te zien dat een een pittige level is om te breken. Ook de rsi beweeg in een dalende lijn maar weet zich aardig boven de middenlijn te houden. De ema bevindt zich boven de rsi en is na de bearish crossover twee keer getest en de derde keer lijkt vandaag te komen. Wil de koers enigszins de bovenkant van de channel bereiken dan zou er wel wat volume bij mogen komen want boven de ema op de rsi zit er ook nog een trendlijn die weerstand zal bieden.

XRP 4h chart – Bron: Tradingview

XRP 1h chart

Deze week ook een kleine update op de 1h grafiek, waar een falling wedge is gevormd. De koers trade bijna tegen de weerstand trendlijn aan en hier ligt confluence met de EQ (Equilibrium) van de zijwaartse channel. Hier is dus ook nog ruimte voor een daling naar de onderkant van de channel. Bij een uitbraak van de rising wedge (mocht die komen) kijkt onze analist dan ook of er geen bearish divergence gaat vormen, de higher timeframes zijn meer bearish dan bullish en zoals we weten zijn hogere timeframes vaak leidend.

XRP 1h chart – Bron: Tradingview