Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 23 september 2020

Hoe staat het er voor met Ripple’s XRP token? Elke woensdag analyseert onze crypto analist de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten van de op drie na grootste cryptomunt.


XRP weekly chart

Afgelopen week is er weer een indecision candle geprint die niet boven de ema8 heeft weten te sluiten. De ema21 heeft afgelopen week als support gefunctioneerd, maar momenteel traden we beneden de ema21. Net als de hele markt heeft ook XRP een klap gehad. Mede daardoor wist de rsi ook niet boven de ema te komen. Gaan we nog verder zakken of gaat de prijs herstellen vanaf hier? Laten we eens naar de lagere timeframes kijken of we nog binnen de range kunnen blijven.

XRP weekly chart – Bron: Tradingview

XRP daily chart

Als we kijken naar de daily chart is er een rising channel ontstaan (geel) waarin de koers is geklommen tot aan de bear block. Hier ligt ook confluence met de middenlijn van de channel. Deze weerstand was iets te sterk voor de bulls om door te breken. En tijdens de daling hebben ze de trendlijn van de channel ook niet kunnen behouden. Hierdoor is de XRP koers eigenlijk in 1 rechte lijn naar de bull block gedaald. Kijken we naar de ema’s dan zou een verdere daling niet uit te sluiten zijn. De drie kortere emsa’s (8, 21 en 55) staan bearish en we hebben de afgelopen twee dagen een candle close onder de ema200 gehad.

XRP daily chart – Bron: Tradingview

Kijken we naar de rsi, dan leek het er heel even op dat dat het tijd werd om naar boven te kijken. Echter, na het breken van de trendlijn is de XRP koers voor de middenlijn alweer naar beneden gedrukt. Hierbij is de rsi weer onder de ema gedoken maar weet maar net boven de trendlijn te blijven. Wellicht gaat de rsi het oversold gebied nog opzoeken aangezien het bearish momentum nog aardig aanwezig is. Laten we eens verder inzoomen om te beoordelen of de bull block het gaat houden of niet.

XRP daily rsi chart – Bron: Tradingview

XRP 4h chart

Voorlopig ziet de 4h grafiek er nog redelijk goed uit. Nadat de hele markt een tik heeft gehad is het de bears niet gelukt om de prijs onder de bull block te laten sluiten. Dit is best positief alleen zijn er ook nog andere signalen die het minder mooi maken. Zo denkt onze analist dat we de $0.2402 – $0.2434 zone in de gaten moeten houden mochten we gaan stijgen. Dit is namelijk de golden pocket gemeten met de fibonacci tool over de laatste impulse wave naar beneden. Deze golden pocket ligt net boven de wekelijkse support/ resistance lijn (oranje). Deze moeten we dan ook flippen voordat je enigszins weer wat bullish kan zijn.

Kijkend naar de indicatoren zien we alle ema’s bearish staan en de rsi begint langzaam naar boven te draaien. Momenteel bevindt de rsi zich boven de ema maar of die daar kan blijven is afwachten. Tevens zien we een trendlijn op de rsi die weerstand kan bieden wanneer we die bereiken.

XRP 4h chart – Bron: Tradingview

Conclusie: De range tussen de bull en bear block is de range die we de komende tijd in de gaten moeten houden. Bij het breken aan de onderkant zullen we hoogstwaarschijnlijk weer richting de $0.2178 gaan en bij het breken aan de bovenkant naar de volgende wekelijkse resistance level rond de $0.2830.