Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 9 december 2020

Hoe staat de Ripple koers ervoor na de crash van vandaag? Onze analist analyseert de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ripple (XRP) weekgrafiek

De candle close van afgelopen week toont een indecision candle met vooralsnog een bearish week candle er achteraan. Vandaag kunnen we wel stellen dat de retrace bezig is. Tot hoever de koers terug zal zakken gaat onze analist op de lagere timeframes bekijken.

Op de week grafiek van Ripple ligt het eerstvolgende support op $0.50 en daaronder ligt een ondersteuningsniveau op de week grafiek op $0.37725 wat ongeveer 25% lager is.

XRP weekly chart – Bron: Tradingview

Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 dec.


Ripple (XRP) daggrafiek

Op de dagelijkse grafiek zien we dat er een down trendlijn is die wordt gerespecteerd. Mocht de dag vandaag zo sluiten dan zien we een 3 black soldiers-patroon welke gunstig is voor de bears.

De ema’s staan bullish maar verliezen wel momentum. Nadat de XRP koers de ema’s heeft gekruist zijn deze niet terug getest en met de huidige bevindingen verwacht onze analist dat dat één deze dagen gaat gebeuren.

De rsi ondervindt behoorlijk weerstand van de ema maar weet tot nu toe wel boven de middenlijn te blijven. De lbr daalt wat harder en is de middenlijn al bearish gekruist en neemt het bearish momentum toe wat we ook weer terugzien op de macd. De macd heeft ook een bearish cross-over gehad maar bevind zich nog wel in bullish terrein.

XRP daily chart – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 4-uurs grafiek

Hoewel het een prachtige triangle was die we vorige week schetste met afnemende volume en een slagingskans van 70% heeft deze niet kunnen uitspelen. Na de uitbraak aan de onderzijde is tevens direct de horizontale lijn gepasseerd met een terug test op de bovenste trendlijn om vervolgens verder te zakken.

We zien de ema200 net onder de $0.50 liggen wat support zou kunnen gaan bieden. Echter, de ema55 is hard op weg te dalen richting de ema100 wat bij een cross-over niet gunstig is voor de bulls. De rsi is flink oversold maar dat betekend niet gelijk dat de daling afgelopen is. De rsi kan daar uren/dagen bevinden.

XRP 4h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist verwacht dat de $0,50 ondersteuning vandaag getest zal worden. Het is zeer belangrijk voor XRP om dit niveau te behouden. Echter verwacht de analist dat de prijs nog verder zal dalen tot richting de $0,45.

Als de dagelijke candle hieronder sluit zullen we serieus moeten gaan kijken naar het $0,37 niveau waar confluence ligt met daily golden pocket.

Ondanks dat een daling naar de $0.37 pijnlijk zou zijn blijft de Ripple koers op de lange termijn wel bullish.