ripple, xrp, donker
Ripple

Ripple zegt dat de samenwerking met MoneyGram is beëindigd

Ripple heeft maandag aangegeven dat zijn samenwerking met Moneygram ten einde loopt.


De samenwerking stopt

“Samen hebben Ripple en MoneyGram de beslissing genomen om de huidige samenwerkingsovereenkomst te beëindigen”, zei Ripple in een blogpost over de kwestie.

CEO Brad Garlinghouse zei in een tweet bij de aankondiging:

“Hoewel het ontbreken van regelgeving de wateren voor Amerikaanse bedrijven en consumenten onnodig heeft vertroebeld, valt niet te ontkennen wat Ripple en MoneyGram samen hebben bereikt. Miljarden dollars zijn met XRP over de grenzen heen gestuurd.”

Ripple merkte in zijn verklaring ook op dat beide bedrijven vastbesloten zijn om onze relatie in de toekomst opnieuw leven in te blazen.


Samenwerking gestopt vanwege rechtszaak

Het partnerschap van Ripple en Moneygram ging van start in juni 2019. Zoals destijds gemeld, stemde Moneygram ermee in om het de XRP-token te gebruiken als onderdeel van het valutafwikkelingsproces. Daarnaast kocht Ripple aandelen in het bedrijf. Als onderdeel van de deal ontving Moneygram financiële middelen in de vorm van XRP.

Moneygram stopte vorige maand met het gebruik van het Ripple-platform. Dit doordat Ripple zich in een juridische strijd bevindt met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Niet alleen MoneyGram maar ook verschillende Amerikaanse crypto exchanges hebben de handel in XRP stopgezet. De rechtszaak is nu net van start gegaan, dus het is nog niet duidelijk hoe deze af zal gaan lopen.