Ripple Nieuws

MoneyGram verliest deel van zijn inkomsten door rechtszaak Ripple

De CFO van MoneyGram ziet inkomsten verloren gaan aangezien het bedrijf de samenwerking met Ripple heeft verbroken.


MoneyGram loopt veel geld mis

De CFO van MoneyGram, genaamd Larry Angelilli, vertelt dat het lastig is om de inkomsten te vervangen die verloren zijn door het verbreken van de samenwerking met Ripple. MoneyGram moest dit doen omdat de SEC het crypto project heeft aangeklaagd.

Vóór de verbreking gebruikte MoneyGram het Ripple platform als een alternatief betaalmiddel.

Angelilli legde uit dat MoneyGram XRP-tokens zou kopen op Amerikaanse crypto valuta exchanges met Amerikaanse dollars. Vervolgens zou de XRP op de blockchain naar een andere exchange gaan. Daar zou het worden omgezet in de lokale valuta en op de rekeningen van MoneyGram worden gestort. Het bedrijf zei dat het het FOREX risico had kunnen verminderen met behulp van de XRP-token.

De samenwerking had absoluut de winstenn van MoneyGram gestimuleerd en gezorgd voor extra inkomsten. Ripple betaalde MoneyGram ook een premie voor het gebruik van zijn platform. Ongeveer 15% van de EBITDA (Earnings before interest, taxes, depreciation and amortization) van het bedrijf bedroeg vorig jaar $38 miljoen aan netto vergoedingen van XRP.


Verloren vergoedingen

MoneyGram verwacht dat de resultaten in het eerste kwartaal een klap zullen krijgen door dit verlies aan inkomsten. Het bedrijf verwacht dat zijn winst met 3% zal dalen tot $50 miljoen. Het nettoresultaat leed ook in het voorgaande kwartaal, namelijk $7,3 miljoen. Dit is een daling ten opzichte van de $11,9 miljoen een jaar eerder.

Angelilli zei dat hij niet wist hoe hij dit tekort moest compenseren. Hij voegde eraan toe dat er geen vergelijkbare oplossingen zijn om grensoverschrijdende transacties te vergemakkelijken.

Ripple zei dat het samenwerkte met MoneyGram om alternatieve oplossingen te bieden en een mogelijke weg voorwaarts te vinden voor hun voortdurende partnerschap.

“Als er een besluit is voor de zaak, vooral als Ripple zegeviert, dan zou ik zeggen dat er geen probleem zou zijn. Maar dat kan lang duren,” zo laat Moneygram weten.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten