ripple, xrp, donker
Ripple

Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP

Ripple’s XRP token heeft de afgelopen tijd niet veel gepresteerd vanwege het voortdurende geschil met de Amerikaanse SEC. Terwijl deze cruciale rechtszaak voortduurt, heeft Jed McCaleb, de voormalige CTO van Ripple, dagelijks grote hoeveelheden XRP verkocht.

McCaleb bezit nog 103 miljoen XRP

Volgens Jed Balance, een tracker specifiek voor de wallet van McCaleb, zijn er de afgelopen 10 dagen meer dan 40 miljoen XRP-tokens verkocht. De totale opbrengst van de verkochte tokens bedroegen ongeveer $15 miljoen. Volgens de gegevens heeft het adres dagelijks gemiddeld 4 miljoen XRP-tokens vrijgegeven.

De grootste transactie geregistreerd door de tracker vond plaats op 26 juni 2022. Het adres gaf meer dan 7,3 miljoen XRP-tokens vrij (ter waarde van ongeveer $2,6 miljoen). Ondertussen zijn er in de afgelopen 20 dagen bijna 72 miljoen tokens verkocht. Volgens de gegevens bevat de wallet van McCaleb nu ongeveer 103,53 miljoen XRP’s.

Jed McCaleb was een van de stichtende leden van de Ripple. Hij ontving 8 miljard XRP-tokens voor zijn werk met betrekking tot het maken en lanceren van de token. In 2014 verliet hij de Ripple om aan Stellar (XLM) te werken

Ripple’s token met 21% gestegen in de afgelopen 7 dagen

De prijs van Ripple zag een opwaartse trend als gevolg van recente aankondigingen van het crypto-bedrijf. De prijs van het token is de afgelopen 7 dagen met zo’n 14% gestegen. XRP wordt op het moment van schrijven verhandeld tegen een gemiddelde prijs van $0,352. Het 24-uurs handelsvolume van het token is met 21% gestegen tot $964 miljoen.

Ondertussen zijn de XRP-prijzen nog steeds met 58% gedaald in vergelijking met een jaar geleden. De token is echter nog steeds de 6e grootste cryptocurrency in termen van marktkapitalisatie, die meer dan $17,4 miljard bedraagt.

McCaleb heeft gezegd dat hij zijn XRP-holding zal verkopen met een goed opgebouwd schema. Sindsdien dumpt hij de tokens. Met dezelfde aangenomen snelheid en strategie zal zijn account binnen een maand de XRP-tokens verkocht hebben. Hij kan echter ook stoppen met het verkopen van zijn bezit, net zoals hij in 2021 deed.

Ripple nieuws

Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Kan Ripple (XRP) ooit tot 100 dollar waard worden?
Crypto whales kopen miljoenen aan Ripple (XRP), rally op komst?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?