Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Ripple’s rechtszaak: nieuwe e-mails bewijzen belangenconflict van SEC

De non-profitorganisatie genaamd ‘Empower Oversight’ heeft nieuwe emails van de Amerikaanse Securities Exchange Commission openbaar gemaakt.

SEC behandelt crypto wetten selectief

In een verklaring zei de organisatie dat de e-mails aangeven dat voormalig SEC-functionaris William Hinman was gewaarschuwd voor een belangenconflict met zijn oude firma Simpson Thacher. 

Empower Oversight vroeg om de vrijgave van de e-mails. De organisatie verklaarde dat het kon bewijzen dat de SEC selectief wetten handhaafde voor de cryptosector. De organisatie voerde aan dat er een mogelijkheid is dat de SEC sommige cryptocurrencies promootte boven andere.

Hinman zou ondanks de zorgen blijven samenwerken met het in New York gevestigde advocatenkantoor. Hinman ontmoette de andere partner van het advocatenkantoor, Josh Bonnie, in de nasleep van de waarschuwing. Hij ontving Josh Bonnie samen met de mede-oprichters en investeerders van Ethereum.

De bijeenkomst was net voor de toespraak van Hinman in 2018. Toen verklaarde hij dat Ether geen security was. De toespraak was monumentaal voor de crypto-ruimte omdat de eerste 60 miljoen Ether werd verkocht om geld in te zamelen voor de Ethereum Foundation. Jason Foster, oprichter en president van Empower Oversight, zei:

“De nieuwste documenten van de SEC roepen meer vragen op dan ze antwoorden geven. We zullen bij de SEC blijven aandringen op meer zinvolle en tijdige transparantie over deze kwestie.”

Op een gegeven moment waarschuwde SEC’s Ethics Counsel Shira Minton Hinman om zelfs niet deel te nemen aan een groepsbijeenkomst met leden van het advocatenkantoor vanwege financiële conflicten. 

SEC’s bezwaar tegen vrijgeven van e-mails

De e-mails van bijna 200 pagina’s werden vrijgegeven nadat Empower Oversight in augustus 2021 een FOIA-verzoek had ingediend. Aanvankelijk negeerde de SEC het verzoek. De organisatie spande vervolgens een rechtszaak aan om de SEC te dwingen te voldoen aan haar FOIA-verzoeken.

SEC-advocaten hadden zich verzet tegen de richtlijnen waarin stond dat de e-mails de beraadslagingen van het personeel bevatten. Het personeel is beschermd tegen ontdekking.

Er zijn opmerkelijke vragen opgedoken of Hinman de rol van Simpson Thacher in Ethereum volledig heeft bekendgemaakt aan ethische functionarissen van de SEC. Het is onduidelijk of het advocatenkantoor de vergadering volledig zou hebben goedgekeurd. 

De voorzittende rechter Sarah Netburn zal uitspraak doen over de motie van de SEC voor heroverweging van de productie van de interne documenten van de eiser. 

Nu Empowerment Oversight toegang heeft gekregen tot de e-mails van de SEC, hebben juridische experts betoogd dat de inhoud de kansen van het bureau om de zaak tegen Ripple te winnen verder zou kunnen schaden. 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten