Ripple’s XRP prijs stijgt met 10 procent

Hoewel het misschien aan de late kant is, begon de XRP prijs de afgelopen 24 uur flink te stijgen. De token van Ripple is in de afgelopen 7 dagen tijd nu met meer dan 18 procent gestegen.


Ripple boekt maandelijkse winst van 36%

De Ripple koers is in de afgelopen 10% gestegen en bereikt daarmee zijn hoogste punt sinds begin maart. De prijsstijging van vandaag zorgt dat de constante groei die XRP deze maand meemaakt doorgezet wordt. Vorige maand lag de koers namelijk nog op slechts $0,175.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,240. Daarmee boekt de munt een wekelijkse winst van 18% en een maandelijkse winst van 36%.

XRP prijs stijgt – Bron: CoinMarketCap

Is het nu de beurt van Ripple?

Opvallend is dat Ripple zijn gemiddelde handelsvolume sinds februari flink ziet dalen. Het dagelijkse volume is gedaald van een piek van $6 miljard, tot minder dan $800 miljoen per dag. Hoewel het volume deze week iets is gestegen ligt het handelsvolume met $2 miljard nog steeds ver onder de piek.

De prijsstijging van vandaag lijkt een vertraagde reactie te zijn op de recente doorbraak van Bitcoin boven $10.500. Over het algemeen is elke cryptocurrency in de top tien van de afgelopen week flink gestegen, met een gemiddelde winst van 17,3% over de hele linie. Maar hoewel de prijs van XRP aanvankelijk niet veel bewoog, zien we vandaag een flinke prijsstijging.

XRP is dit jaar nog altijd één van de slechtst presterende grote cryptocurrencies. Over het geheel genomen heeft XRP sinds het begin van het jaar net iets meer dan 24,1% gewonnen, wat, hoewel een aanzienlijke winst, achterblijft bij de 53,4% die door Bitcoin, 146,7% behaald door Ethereum en 328% behaald door Cardano over dezelfde periode. XRP presteerde dit jaar dus het slechtste van de top 10 cryptocurrencies. Blijft dit zo of heeft Ripple gewoon zijn beurt afgewacht?

 

 

Join ons Telegram-kanaal gratis en discussieer mee!

 

knop_join-telegram-kanaal