Exchange Nieuws

Robinhood’s Crypto-inkomsten stijgen in 1e kwartaal 2022

De totale omzet van handelsplatform Robinhood daalde in het afgelopen kwartaal met 18%. Het enige lichtpuntje voor het bedrijf is dat de crypto inkomsten zijn gestegen.

Resultaten 1e kwartaal 2022

Slechts twee dagen na het ontslaan van 9% van zijn personeel, kondigde Robinhood vandaag zijn inkomsten voor het eerste kwartaal van 2022 aan. Deze gegevens wijzen op een aanhoudend neerwaarts patroon voor de inkomsten van het bedrijf, maar een stijging van de crypto inkomsten.

Robinhood rapporteerde een totale netto-omzet van $299 miljoen in het eerste kwartaal. Dit is bijna 18% lager dan de $363 miljoen gerapporteerd voor het vierde kwartaal van 2021. De omzet daling is nog veel groter als we het vergelijken met het eerste kwartaal van 2021. Destijds noteerde de app $522 miljoen in netto-inkomsten.

Ondanks de grotere daling zag de crypto afdeling van Robinhood echter een stijging ten opzichte van het vorige kwartaal. Er was een stijging van bijna 13% te zien van $48 miljoen in het 4e kwartaal van 2021 naar $54 miljoen in het eerste kwartaal van 2022.

Robinhood’s crypto plannen

Het eerste rapport van Robinhood treed niet veel in detail over de status van de de cryptocurrency activiteiten van het bedrijf. Het rapport vermeldt wel de recente toevoegingen van Solana, Shiba Inu, Polygon en Compound. Daarnaast heeft het plannen om Bitcoins Lightning Network te ondersteunen voor betalingen.

Op dinsdag kondigde de CEO van Robinhood, Vlad Tenev, aan dat het bedrijf tussen de 300 en 350 werknemers zou ontslaan. Dit is gelijk aan ongeveer 9% van het personeelsbestand. Robinhood had op dat moment echter nog verschillende crypto posities op de lijst staan. Daarnaast zei het dat het van plan was om het komende jaar nieuwe crypto producten te lanceren.

Exchange nieuws

Crypto-exchange van Line gesloten omdat ze zich gaan focussen op blockchain en LN-token
Vitalik Buterin waardeert hulp van Coinbase bij Ethereum EIP-4844
Kraken CEO: Binance Proof-of-Reserves is zinloos zonder de schulden te laten zien
Meer nieuws

Meest gelezen

Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten