Ethereum

Roger Ver: Ethereum staat onbetwist aan de top van wereldwijde crypto-adoptie

Volgens Roger Ver, een gerenommeerde Bitcoin-investeerder, is Ethereum – niet Bitcoin – het platform dat de grootste instroom van nieuwe gebruikers in de wereld van cryptocurrency zal veroorzaken.

Ethereum als leider in cryptocurrency-adoptie

Roger Ver, een pionier in Bitcoin-investeringen en voorvechter van Bitcoin Cash, is van mening dat Ethereum – niet Bitcoin – het voortouw zal nemen bij het introduceren van de meeste nieuwe gebruikers in de wereld van cryptocurrency.

Ver, die ook wel ‘Bitcoin Jesus’ wordt genoemd vanwege zijn vroege steun aan Bitcoin, was te gast in de aflevering van 31 mei van de ‘Show Me The Crypto’ podcast. Hij benadrukte dat ondanks de uitdagingen rond schaalbaarheid van Ethereum en de opkomst van andere ‘klonen’ van layer-one blockchains, Ethereum toch het epicentrum blijft van de meeste activiteiten.

“Hoewel Ethereum qua marktkapitalisatie niet bovenaan staat in vergelijking met Bitcoin, ben ik ervan overtuigd dat Ethereum het voortouw neemt in de bevordering van wereldwijde adoptie,” zei Ver.

Hij prees ook de opkomst van Ethereum Virtual Machine (EVM)-compatibele blockchains en layer-2 schaalbaarheidsoplossingen zoals Polygon, die potentieel de belasting van het hoofdnetwerk kunnen verminderen.

De ‘interne strijd’ tussen Bitcoin en Ethereum

Ver biedt een gedetailleerd verslag van de ‘interne strijd’ die zich afspeelde in de vroegste fasen van Bitcoin, waarbij Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, betrokken was en botste met de ontwikkelaars van de Bitcoin-kern. De kloof ontstond door onenigheid over het gebruik van slimme contracten en het verlaten van de traditionele opvatting dat blockchains louter als valuta of waarde opslag moesten worden gebruikt. Deze verdeeldheid dwong Buterin uiteindelijk om Ethereum te creëren. Ver verwoordde het als volgt:

“Indien het niet om de ‘burgeroorlog’ betreffende schaalbaarheid was gegaan, zou alles op Bitcoin zijn gebouwd. De ontwikkelaars van de Bitcoin-kern hadden een diepgewortelde aversie jegens Vitalik, wat ertoe leidde dat ze hem in feite uit het project hebben verdreven om Ethereum te creëren. Achteraf gezien was dit een positieve ontwikkeling.”

Ver sprak ook over het recente debat rondom Ledger en omschreef de omstreden Recover-dienst als “teleurstellend”. Deze dienst stelt gebruikers in staat om hun versleutelde seedfase op te slaan bij externe bewaarders om zich te beschermen tegen verlies. Ver benadrukte dat hoewel het acceptabel is dat mensen bewaarrekeningen hebben en ervoor kiezen om hun sleutels te herstellen indien nodig, de kern van de cryptowereld draait om het behouden van volledige controle over je activa te allen tijde.

Ver’s juridische problemen stapelen zich op

In januari werd Ver geconfronteerd met een rechtszaak van Genesis, een handelseenheid van het crypto-uitleenbedrijf, vanwege het niet betalen van ongeveer 20,8 miljoen dollar aan onafgehandelde crypto-opties.

Ver gaf in een Reddit-bericht in januari aan dat hij “voldoende middelen” had om het openstaande bedrag te betalen, maar hij beweerde dat hij niet wettelijk verplicht was om zijn deel van de overeenkomst na te komen, omdat hij beweerde dat Genesis niet langer in staat was om aan zijn financiële verplichtingen te voldoen.

Het afgelopen jaar kwam Ver ook in het nieuws vanwege beschuldigingen van wanbetaling. Mark Lamb, de CEO van CoinFLEX, beweerde dat Ver het bedrijf een schuld van 47 miljoen dollar schuldig was en dat er een schriftelijk contract was dat hem daaraan bond. Op 28 juni ontkende Ver deze beweringen, hoewel hij het bedrijf niet rechtstreeks noemde.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins