Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Ruim 64.000 BTC die gestolen zijn in Bitfinex-hack van 2016 verplaatst

In 2016 werd Bitfinex gehackt, waarbij een enorm aantal Bitcoin (BTC) gestolen kon worden. Een groot deel hiervan, is eerder vandaag verplaatst naar een onbekende BTC-wallet.


Meer dan 64.000 Bitcoin verplaatst in 21 transacties

De hackers hebben naar verluidt in 21 transacties inmiddels meer dan 64.000 Bitcoin verplaatst. Dit komt neer op gemiddeld ruim $114 (€101) miljoen per transactie. Opvallend is dat de eerste transactie ‘slechts’ 1 BTC bevat. Verwacht wordt dan ook dat dit slechts om een testtransactie gaat. Na deze transactie hebben de hackers verschillende bedragen overgeboekt, waarbij de grootste transactie 10.000 BTC omvatte. De kleinste transactie omvatte echter slechts 0.29 BTC.

Na alle transacties bij elkaar op te tellen blijkt dat de hackers in totaal 64.643,29 BTC hebben overgemaakt. Dit heeft een waarde van ruim $2.47 (€2.19) miljard tegen de huidige prijzen. Het adres waar alle BTC naartoe zijn verstuurd, zou inmiddels zelfs over 94.643,29 BTC beschikken, of circa $3.6 (€3.2) miljard.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Grootste crypto-hack tot nu toe

De hack bij Bitfinex wordt tot de dag van vandaag beschouwd als de grootste cryptocurrency gerelateerde hack. Op 2 augustus 2016 verloor de exchange maar liefst 119.756 BTC, nadat de beveiliging omzeild kon worden.

Het bedrijf heeft destijds zijn gebruikers gecompenseerd met 1 BFX-token per verloren dollar. Deze tokens konden op hun beurt ingewisseld worden voor dollars, of voor de aandelen van het crypto-bedrijf.


Lang niets met gestolen geld gebeurt

Drie jaar heeft het vervolgens geduurd voordat de hackers begonnen met het overmaken van de gestolen Bitcoin. In juni 2020 verplaatste de hackers namelijk circa 416 BTC, wat op dat moment een waarde had van ongeveer $4 (€3.55) miljoen.

Tijdens de bull run van april 2021, verplaatste de hackers vervolgens nog eens meer dan $700 (€621) miljoen naar diverse onbekende BTC-wallets. Met deze laatste transacties van vandaag, hebben de hackers in slechts één dag meer dan 50% van de gestolen BTC bij Bitfinex verplaatst.


Uitbetalen nog lastige klus

Het wordt echter nog een buitengewoon lastige klus voor de hackers om alle gestolen fondsen uit te cashen. Dit komt omdat de gestolen Bitcoins gevolgd worden en hiermee automatisch geassocieerd zullen worden met de cyberaanval uit 2016. De hackers staan dan ook op een zwarte lijst die door vrijwel alle bekende crypto-exchanges gebruikt wordt. Deze zwarte lijst is vergelijkbaar met onder andere de zwarte lijsten van casino’s. Eenmaal hierop, en het wordt vrijwel onmogelijk om nog naar binnen te gaan, of in dit geval uit te cashen.

Een aantal analisten zijn echter van mening dat de hackers de markt zouden willen manipuleren, door grote hoeveelheden Bitcoins te verplaatsen. Waar Bitcoin eerder vandaag nog even de $39.000 passeerde, is deze inmiddels teruggetrokken naar iets meer dan $38.000. Het is echter niet bekend of dit laatste het geval is of slechts speculatie.

Bitcoin nieuws

75 procent van de miners van Marathon zijn 2 weken na grote storm nog steeds offline 75 procent van de miners van Marathon zijn 2 weken na grote storm nog steeds offline
BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu
Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten