Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ruim 700.000 ETH vernietigd, Ethereum kan richting deflatie gaan

De Ethereum 2.0 Altair Beacon Chain-update had een succesvolle start, met op dat moment 98,7% van de nodes geüpgraded. Dit markeerde een belangrijke stap in de richting van de ‘Merge’, de overgang naar een Proof-of-Stake (PoS)-consensusmechanisme.


Met de huidige burnsnelheid wordt 50% van de voorraad vernietigd

Sinds juli heeft Ethereum ook belangrijke upgrades ondergaan, zoals de London hard fork. Deze update bevatte een deflatoir burnmechanisme voor het activum als onderdeel van de vergoedingenstructuur van het netwerk.

ETH en zijn burnmechanisme is ver gekomen sinds de laatste update. Volgens Etherchain heeft Ethereum de afgelopen 24 uur elke minuut 10.06 ETH  vernietigd, ter waarde van circa $42.895. In totaal heeft het op moment van schrijven ongeveer 701.630 ETH vernietigd. Dit komt ongeveer overeen met $3 miljard.

Andere vergelijkbare platforms hebben hetzelfde aangetoond. Bijvoorbeeld, Ultrasound.money, een ETH supply-trackingsite kwam tot dezelfde inzichten. De NFT-marktplaats OpenSea is verantwoordelijk voor het vernietigen van de meeste ETH. Hier is tot nu toe 91.172 ETH ter waarde van meer dan $398 miljoen vernietigd. Dit is de lijst met anderen:

Bron: Ultrasound.money

De gedecentraliseerde beurs (DEX) Uniswap (versie 2) met een totaal van 51.331 ETH met een waarde van meer dan $230 miljoen valt ook in deze categorie. NFT en DeFi zijn momenteel ook de twee belangrijkste use-cases van Ethereum.

Vanzelfsprekend bedraagt het hierboven genoemde bedrag miljarden dollars. De Chinese journalist Wu Blockchain twitterde bijvoorbeeld als volgt:

Het genoemde rapport benadrukte de belangrijkste kenmerken met betrekking tot het token. Hierin stond het volgende:

“De huidige burnsnelheid van Ethereum is ongeveer 5 ETH/min, en de gemiddelde burnwaarde van een enkel block blijft boven de 1,1 ETH. De jaarlijkse nieuwe voorraad van Ethereum is 5 miljoen, wat betekent dat met de huidige burnsnelheid meer dan 50% van de nieuwe voorraad wordt vernietigd. Als ETH1.0 en ETH2.0 met succes worden samengevoegd, kan Ethereum in de richting van deflatie gaan.”


Institutionele adoptie

Een aantal andere parameters hebben de afgelopen tijd invloed gehad op de prestaties van Ethereum. Naast bovengenoemde punten speelde ook institutionele adoptie een cruciale rol.

12 Ethereum-effectenproducten bevatten in totaal 1,4294 miljoen ETH, met een waarde van meer dan $5 miljard. Dit is goed voor 1,23% van de Ethereum-marktkapitalisatie, aldus het rapport. CoinShares Ether Tracker Euro, een Ethereum-effectenproduct onder CoinShares, had bijna 380.000 ETH en stond op de eerste plaats in de Ethereum-effectenproducten.

Bron: OKLink

Bovendien hebben pro-ETH-analisten hun optimistische standpunt behouden, ongeacht bepaalde consolidatieperiodes. 

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten