Bitcoin

Ruim 80% van Bitcoin-adressen blijkt winstgevend

Volgens data van Glassnode is circa 83% van de bestaande Bitcoin (BTC)-adressen op dit moment winstgevend geworden. Hiermee is het aantal winstgevende BTC-adressen in korte tijd meer dan verdubbeld.


BTC Crash maart 2020

Sinds de crash in maart 2020, is dit een stijging van maar liefst 43%. Destijds waren slechts 40% van de BTC-adressen winstgevend, wat nu het dieptepunt is geworden van 2020. Op 1 juni bleken de meeste BTC-adressen winstgevend te zijn dit jaar, namelijk 89%. De prijs van BTC lag op deze datum rond de $10.400.

Het jaar is echter nog niet zo winstgevend als een jaar eerder, waar de prijs van 1 BTC een piek bereikte van bijna $14.000. Dit heeft ertoe geleid dat het totaal aantal BTC-adressen enorm is gestegen.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Bullish breakout

Deze cijfers van Glassnode zouden een goed voorteken kunnen zijn voor een al langverwachte (bullish) breakout. Dit komt omdat deze cijfers aangeven dat Bitcoin niet is ingekocht voor een te hoge prijs. Wanneer het cijfer boven de 95% zou uitkomen, zou dit mogelijk het tegenovergestelde kunnen aantonen. Dit is momenteel echter niet het geval.

Hiernaast werd onlangs bekend dat de meerderheid van alle Bitcoin-investeerders hun munten vasthouden voor de lange(re) termijn. Dit suggereert dat de verkooplust van de investeerders niet te sterk is, ook al maakt een groot gedeelte nu dus al winst. Bitcoin lijkt zich momenteel klaar te maken voor de $10.000 grens. Wanneer hij deze grens gaat testen is op het moment nog onbekend.

Bitcoin nieuws

PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?