Futuristic games. Video games concept. The gamepad controls the flying robot of their video game. Blockchain games.
Blockchain

Ruim de helft van videogame-ontwikkelaars gebruikt blockchain-technologie al

In het Verenigd Koninkrijk (VK) hebben ze een onderzoek uitgevoerd naar de blockchain-technologie in videogames. Hieruit blijkt dat ruim de helft van de gamestudio’s (58%) al zijn begonnen met het verkennen van deze relatief nieuwe technologie voor hun aankomende titels.


Binnen 2 jaar dominante nieuwe technologie

In het onderzoek zijn 197 videogame-ontwikkelaars ondervraagd, uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Uit deze 197 gamebedrijven, zouden hiervan 115 al bezig zijn met het verkennen van de blockchain-technologie voor hun aankomende videogametitels. 47% van de ondervraagden zou tevens al begonnen zijn met het gebruik van NFT’s.

Het onderzoek suggereert sterk dat ontwikkelaars van videogames veel vertrouwen hebben in de blockchain-technologie en NFT’s. Naar verluidt verwacht tweederde van de ondervraagde dat de blockchain-technologie binnen de aankomende 2 jaar dominant zal worden binnen de game-industrie. Ruim de helft is echter van plan om de technologie binnen 12 maanden toe te gaan passen.


Nieuwe digitale werelden en game-ervaringen

De blockchain-technologie zou dan ook kunnen zorgen voor nieuwe digitale werelden en compleet nieuwe game-ervaringen. Chris Trew, de CEO van Stratis, zegt hierover het volgende:

“Historisch gezien waren games pay-to-play, en de waarde kwam alleen toe aan bedrijven en platforms. Blockchain en NFT’s zetten deze situatie op zijn kop.”

Het is echter niet geheel onverwacht dat zo’n groot deel van de videogame-ontwikkelaars zich bezig houdt met deze nieuwe technologie. Diverse grote namen als Epic Games, EA en Ubisoft hebben hun interesse in de technologie al bekend gemaakt. Epic Games heeft onlangs nog laten weten dat het blockchain gerelateerde games op hun platform verwelkomd, in tegenstelling tot Steam die dit niet blijkt te doen.


Grootste interesses van videogame-ontwikkelaars

De grootste interesses vanuit game-ontwikkelaars liggen momenteel bij gedecentraliseerde financiën in games (GameFi), het Play-To-Earn-model, NFT’s en digitale game valuta’s.

Vooral het Play-To-Earn-model blijkt veel potentie te hebben. Deze nieuwe manier van spelen beloont videogamers simpelweg voor hun tijd. Chris Trew zegt hierover als slot het volgende:

“Gamers zijn gepassioneerd. Ze een kans geven om een aandeel in het spel te hebben, om geld te kunnen verdienen in de metaverse, net zoals je kunt in de echte wereld, is iets revolutionairs.”