libra-rusland
Nieuws, Regulatie

Rusland gaat Cryptocurrency van Facebook niet legaliseren

De Russische voorzitter van de commissie voor financiële markten, genaamd Anatoly Aksakov, zegt dat Facebook’s cryptocurrency Libra de komende jaren niet gelegaliseerd zal worden.


Rusland gaat Cryptocurrency van Facebook NIET legaliseren

De Russische voorzitter verklaard dus dat Rusland het gebruik van de cryptomunt ‘Libra’ niet zal legaliseren. Dit omdat het een bedreiging kan vormen voor het financiële systeem van het land. Ook verteld Askasov dat Rusland niet van plan is crypto tools te legaliseren die zijn gecreëerd op de blockchain.

De verklaringen van Askasov lijken in te gaan tegen de uitspraak van de vice minister van Financien Alexei Moiseev. Deze zei eerder dat er spoedig een wet aangenomen zal worden die voor crypto pleitte.

Volgens Aksakov zullen mensen Libra op buitenlandse exchanges en platforms kunnen kopen en dat is een probleem. De voorzitter zegt hierover het volgende:

“In theorie zouden we het moeten hebben over het gemak waarmee Exchanges en handelsplatformen opgestart kunnen worden die dergelijke cryptocurrencies aanbieden. We zullen naar mijn mening de oprichting van dergelijke sites moeten beperken of verbieden.”


Ook andere landen voorzien problemen met Libra

Niet alleen Rusland ziet problemen. Ook toezichthouders in andere landen maken zich grote zorgen over de uitgifte van een digitale valuta van Facebook. Maxine Waters, voorzitter van het huis van afgevaardigden van Amerka, verzocht de social media gigant al te stoppen met het ontwikkelen van een eigen crypto:

“Gezien het verontruste verleden van het bedrijf, verzoek ik Facebook akkoord te gaan met een stop op elke voortgang voor de ontwikkeling van een cryptocurrency totdat het Congres en de regelgevende instanties de mogelijkheid hebben om deze kwesties te onderzoeken en actie te ondernemen”.

De Franse minister van Economie, genaamd Bruna Le Maire, zegt dat hij Facebook om garanties zal vragen met betrekking tot Libra. De minister zegt dat Libra onder de wet en regelgeving van landen moet vallen en niet onder een particulier bedrijf waar particuliere belangen regeren.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)