Bitcoin Nieuws

Russisch ministerie van Financiën dient voorstel in voor Bitcoin regelgeving

De Russische ministerie van Financiën komt met regelgeving die Bitcoin investeringen mogelijk maken.


Nieuwe regelgeving rondom Bitcoin

Het Russische ministerie van Financiën heeft een nieuw regelgevend ontwerp voor crypto valuta aan de regering voorgelegd. In een verklaring zei het ministerie van Financiën dat het voorstel Russen toestaat te investeren in activa zoals Bitcoin. Echter kunnen ze er dan nog geen aankopen mee doen.

De Russische regering en de centrale bank debatteren al een tijdje over crypto valuta. Vorige maand zei het ministerie van Financiën dat het noodzakelijk zou zijn om crypto valuta technologie te laten ontwikkelen. Dit gebeurde een week nadat de centrale bank van het land had opgeroepen tot een verbod op Bitcoin mining en crypto transacties.

Niet lang daarna zei president Vladimir Poetin dat Rusland voordelen had op het gebied van crypto valuta mining mede door het overschot aan elektriciteit en goed opgeleid personeel dat in het land beschikbaar is. Poetin riep het ministerie van Financiën en de centrale bank op om tot een overeenstemming te komen.

“Het gebruik van digitale valuta als betaalmiddel in de Russische Federatie blijft verboden. In het kader van de voorgestelde verordening worden digitale valuta alleen beschouwd als een instrument voor investeringen” Aldus de verklaring.

Het voegde eraan toe dat exchanges aan bepaalde criteria moeten voldoen om een vergunning te krijgen. Verder benadrukte het belang van KYC checks bij exchanges en banken.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Crypto in Rusland

Burgers die in crypto willen investeren, moeten volgens de verklaring slagen voor een examen dat hun kennis over beleggen test. Degenen die slagen, mogen 600.000 Russische roebel per jaar in crypto investeren (ongeveer $7.505). Degenen die dat niet doen, worden beperkt tot slechts 50.000 roebel.

De crypto wereld is al heel groot in Rusland. Met name Bitcoin mining, het proces van het verifiëren van transacties op de blockchain en het slaan van nieuwe munten of tokens met behulp van krachtige computers. Miners in Rusland leveren momenteel meer dan 10% van de rekenkracht die op het Bitcoin netwerk gebruikt wordt.

De verklaring van vandaag gaf geen details over hoe de Bitcoin mining industrie in Rusland zou worden gereguleerd. De verklaring zei dat de definitie van digitale mining als een activiteit gericht op het verkrijgen van crypto valuta is verankerd.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers in Nigeria ligt 60% hoger dan in andere landen, maar waarom?
Bitcoin leeft op: Bullrun in zicht naar halving van 2024?
Deep-Dive: Hoe duurzaam is Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuw rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank in aantocht
Shiba Inu burn rate schiet omhoog met 28385 procent
On-chain indicatoren voorspellen nieuwe een bull run voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten