Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Rusland gaat cryptocurrency als een valuta beoordelen

De regering en de centrale bank in Rusland hebben overeenstemming bereikt over het reguleren van cryptocurrencies, zo blijkt uit een aankondiging die gisteren werd gedaan.


Rusland reguleert cryptocurrencies

De Russische regering en de centrale bank werken nu aan een wetsontwerp dat crypto definieert als een “analoog van valuta” in plaats van digitale activa. Deze wet zal van kracht worden op 18 februari. Wel is het zo dat cryptocurrencies alleen legaal zijn als ze volledig te identificeren zijn via het banksysteem of erkende tussenpersonen.

Het Russische dagblad ‘Kommersant‘ merkt op dat Bitcoin transacties en het bezit van cryptomunten in Rusland dus niet verboden zijn. De transacties moeten wel gedaan worden via een erkende bank of een peer-to-peer exchange met de juiste vergunningen.

Het rapport benadrukt ook dat cryptocurrency-transacties van meer dan 600.000 roebel (ongeveer 7.000 euro) moeten worden uitgelegd, anders wordt het als een criminele daad worden beschouwd. Degenen die illegaal cryptocurrencies als betaling accepteren, zullen boetes krijgen.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Rusland wordt langzaam positiever over cryptocurrencies

Dit nieuws komt na maanden van speculatie over hoe de Russische regering zou omgaan met digitale valuta. Hoewel het nog steeds onduidelijk is wat deze beslissing zal betekenen voor bedrijven en burgers in Rusland, lijkt het land langzaam positiever te worden over cryptocurrencies.

In januari riep de Bank of Russia nog op tot een landelijk cryptoverbod. De bank waarschuwde voor het speculatieve karakter van de industrie. Ook verklaarde ze dat financiële ondernemingen cryptotransacties niet mogen faciliteren. Het voorstel stuitte echter op tegenstand van het Russische ministerie van Financiën. Een paar dagen na de oproep van de centrale bank om een verbod, zei Ivan Chebeskov, een ambtenaar van het ministerie, dat de regering crypto zou moeten reguleren in plaats van het volledig te verbieden. Hij waarschuwde dat een totaal verbod ertoe zou kunnen leiden dat Rusland achterop raakt in technologie

Er zijn ook rapporten naar voren gekomen dat president Poetin inspanningen ondersteunt om de cryptominingsector van het land te reguleren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten