Rusland Vlag
Blockchain

Russische CBDC-pilot met echte consumenten rolt in april uit

De Bank of Russia bereidt zich voor op de uitrol van de eerste consumentenpilot voor de centrale bank digitale valuta (CBDC) van het land op 1 april 2023.

Lancering digitale Roebelproject op 1 april

Volgens de eerste vice-gouverneur Olga Skorobogatova zal de centrale bank van Rusland binnenkort de eerste digitale roebeltransacties in de echte wereld lanceren, waarbij 13 lokale banken en verschillende handelaren betrokken zijn.

Bij de aanstaande pilot van de CBDC zullen echte transacties en consumenten in Rusland betrokken zijn, maar dit aantal transacties en klanten zal beperkt zijn, aldus het lokale persbureau TASS. Skorobogatova zei het volgende:

Wij zijn van plan om het digitale roebelproject op 1 april te lanceren, met transacties met zowel individuele overschrijvingen als betalingen in handels- en dienstverlenende bedrijven. De banken die deelnemen zijn klaar voor het project.

Oorspronkelijke pilot gepland voor 2024

Skorobogatova verklaarde dat tijdens de eerste fase van de pilot alleen geselecteerde klanten van de banken kunnen deelnemen en dat algemene klanten niet kunnen deelnemen. Na deze initiële proefperiode is de Bank of Russia van plan om te beslissen hoe de digitale roebel verder kan worden uitgebreid.

Skorobogatova’s recente aankondiging volgt de routekaart voor de uitrol van de digitale roebel die de centrale bank in juni 2022 officieel heeft geïntroduceerd. De CBDC-pilot voor consumenten, oorspronkelijk gepland voor 2024, werd vervroegd vanwege de Russische centrale bank die op zoek was naar een alternatief voor het SWIFT-betalingssysteem te midden van westerse economische sancties tegen Rusland.

Ondertussen beweren sommige Russische functionarissen dat de Bank of Russia overweegt om een mogelijk door goud gedekt token te creëren dat gericht is op grensoverschrijdende transacties. Volgens de eerste vice-gouverneur van de Bank of Russia, Vladimir Chistyukhin, zal een dergelijk “gouden token” Rusland helpen om een aantrekkelijk nieuw investeringsproduct te creëren en een gevraagde betalingsmethode voor internationale afwikkelingen op te bouwen.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken