Helikopter crash
Blockchain

Russische crypto miljardair overlijdt na mysterieuze helikoptercrash – derde crypto gerelateerde dood in maand tijd

Een Russische crypto miljardair is overleden in een helikoptercrash en is daarmee de derde mysterieuze crypto-gerelateerde dood in de afgelopen maand.

Vyacheslav Taran, 53, stierf nadat de helikopter waarin hij vloog neerstortte vlak bij de stad Villefranche-sur-Mer. Velen vragen zich af of dit een ongeluk was, of dat er sabotage op het spel was. Het was namelijk prachtig weer toen de helikopter neerstortte. Daarbij komt het feit dat er eigenlijk een andere passagier aan boord zou zijn van de vlucht, maar die heeft op het laatste moment afgezegd. Dit wakkert de speculaties over sabotage natuurlijk aan.

Een 35-jarige Franse piloot kwam ook om het leven bij de crash waarbij Taran om het leven kwam, die mede-oprichter was van het trainingsinvesteringsplatform Libertex en Forex Club.

Hij wordt overleefd door zijn drie kinderen die ze deelde met zijn vrouw Olga. Taran woonde de afgelopen 10 jaar in Monaco.

“De raad van bestuur van Libertex Group en de medewerkers van het bedrijf betuigen hun oprechte condoleances en medeleven aan de Taran-familie.”

De Franse autoriteiten en Airbus, de fabrikant van de H130-helikopter, hebben een onderzoek ingesteld naar de omstandigheden van de crash.

Het nieuws over de dood van Taran komt vlak na de onverwachte dood van Tiantian Kullander, de 30-jarige oprichter van een crypto bedrijf genaamd de ‘Amber group’ die op 23 november in zijn slaap stierf. De Amber Group werd gewaardeerd op zo’n 3 miljard dollar.

Voorafgaand aan de dood van Kullander verdronk tech-miljonair Nikolai Mushegian, op 29 oktober op een strand in Puerto Rico. Zijn familie maakte zich al een tijdje zorgen over zijn welzijn en geestelijke gezondheid en de familie is er dan ook van overtuigd dat er geen kwaad opzet in het spel was.

Blockchain nieuws

Traditionele banken omarmen massaal blockchain-technologie
Arkansas Staatshuis keurt wetsvoorstellen goed om crypto-mining te beperken
Zweedse cryptominers zijn meer dan €84 miljoen aan belasting verschuldigd na ontduiking
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?