Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Russische financiële toezichthouder monitort transacties van crypto naar Roebel

De financiële toezichthouder van Rusland, tevens de anti-witwasinstantie van het land, heeft bekend gemaakt toezicht te houden op crypto-naar-fiat transacties.


Opsporen en tegengaan illegale transacties

Dit werd duidelijk nadat er een bijeenkomst plaatsvond met leden van de Doema-commissie voor de financiële markt in het land. Het plaatsvervangend hoofd van de financiële waakhond, Herman Neglyad, verklaarde hierover het volgende:

“De banken zijn al begonnen met het schenken van aandacht aan wisseloperaties. Dit houdt in dat wanneer zij zien dat er een operatie is gekomen nadat virtuele activa in harde valuta zijn ingewisseld, zijn ze al begonnen deze te evalueren en ons daadwerkelijk over deze operaties te informeren.”

Herman Neglyad

Het belangrijkste doel van het monitoren van deze transacties is om illegale transacties via cryptocurrencies naar de Russische Roebel op te sporen en waar mogelijk tegen te gaan.


Bitcoin geen erkend betaalmiddel in Rusland

Dat de Russische toezichthouder nu begint met het monitoren van de cryptomarkt is niet geheel onverwacht. Onlangs zijn de cryptocurrency-wetten in het land namelijk aanzienlijk aangescherpt. Naast alle Russische inwoners moeten ook de overheidsfunctionarissen al hun cryptobezit voor uiterlijk 30 juni 2021 aangeven. Een aantal overheidsfunctionarissen moeten tevens hun crypto-bezit voor 1 april 2021 verkocht hebben, als gevolg van de aangescherpte wetgeving.

In januari 2020 is de belangrijkste cryptowet van Rusland ingegaan. Hiermee werd een wettelijke basis voor cryptocurrencies in het land gecreëerd. Alhoewel het bezit van virtuele valuta is toegestaan ​​in Rusland, kunnen Bitcoin (BTC) en andere digitale activa niet als ruilmiddel worden ingezet, aangezien de wet alleen de Roebel als wettig betaalmiddel in de Russische Federatie heeft erkend. In februari van dit jaar kondigde de Doema aan dat het een nieuw wetsvoorstel overwoog om crypto-belasting in het land in te voeren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten