Bitcoin

Russische Minister van Financiën: Bitcoin verbieden is hetzelfde als internet verbieden

Het verbieden van de Bitcoin (BTC) is volgens de Russische minister een zinloze opgave. Hij beweert dat het net zo zinloos is als het verbieden van internet. De Russische minister van Financiën verzette zich tegen het voorgestelde verbod op digitale valuta’s.


Verbieden is zinloos

Volgens de minister van Financiën, Anton Siluanov, is een goed gereguleerde digitale valuta industrie voor de Russen een betere optie dan een algemeen verbod. De afgelopen weken heeft de Russische digitale valuta gemeenschap van alles meegemaakt. Van de centrale bank die aandrong op een algeheel verbod tot een regering die zei dat ze Bitcoin als een valuta zou behandelen. Het ministerie van Financiën heeft deze maand ook regelgevingsvoorstellen voor digitale valuta ingediend, waar de centrale bank zich nu officieel tegen verzet.

Hiernaast probeert de minister van Financiën om een algeheel verbod op digitale valuta afgewezen te krijgen. Anton Siluanov is standvastig in zijn steun voor digitale valuta’s.

Bitcoin verbieden zou hetzelfde zijn als proberen het internet te verbieden, het is onmogelijk en zinloos, verklaarde de minister, zoals gerapporteerd door Forbes Russia. Siluanov ging verder op de vraag waarom de centrale bank erop aandrong om Bitcoin te verbieden en zei het volgende:

“Wat is daar mis mee, ik begrijp niet waarom het verboden zou moeten worden.”

Siulanov gaf toe dat hij enkele zorgen van de Bank of Russia over digitale valuta begrijpt. Waaronder de beweringen van de bank dat Bitcoin het banksysteem zou kunnen destabiliseren. Daarnaast snapt hij de zorgen over het risico voor onervaren detailhandelaren.


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Goed reguleren, niet verbieden

De oplossing zit in het reguleren, niet in verbieden, zei hij tegen functionarissen van de centrale bank. Dit zou niet alleen investeerders beschermen, het zou er ook voor zorgen dat het land geen miljoenen aan belastingen misloopt van de snelgroeiende industrie.

In zijn voorstel voor regelgeving stelde het ministerie van Financiën voor om het maximale bedrag dat particuliere beleggers kunnen investeren te beperken tot tussen de $660 en $1.300. Het is niet duidelijk of dit voor een bepaalde tijd is of in totaal.

Lokale rapporten zeggen dat de centrale bank inmiddels officieel tegen de regelgevingsvoorstellen is. Het dringt nog steeds aan op een volledig verbod. Elvira Nabiullina, de gouverneur van de bank, verklaarde onlangs:

“We zullen er alles aan doen om de regering te overtuigen. We zullen meer in detail treden over onze argumenten omdat we aanzienlijke risico’s zien. Ik reken hier op gezond verstand.”

Bitcoin nieuws

Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’