Nieuws

Nieuws

Russische regio worstelt met vraag naar energie voor Bitcoin-mining

Het minen van cryptocurrencies als Bitcoin wordt steeds gebruikelijker in Rusland. Eén lokale regio worstelt om de energiestabiliteit te handhaven te midden van een massale instroom van nieuwe crypto-mining activiteiten.


Verviervoudiging van Energieverbruik

De Russische Irkoetsk Oblast, een federale regio en Ruslands belangrijkste centrum van handelsroutes vanuit China, ondervond een verviervoudiging van het energieverbruik in 2021 als gevolg van mining activiteiten. Aldus het lokale persbureau TASS op woensdag.

Yevgeny Vechkanov, hoofd van technologie en ontwikkeling bij het lokale energiebedrijf Irkutsk Electric Networks, koppelde de snelle groei van crypto mining activiteiten aan de grote crypto rally in 2021. Het zelfde geldt voor China’s cryptocurrency verbod dat in september werd afgedwongen. Hij zei:

“Deze factoren verergerden de situatie, waardoor het energiegebruik verviervoudigde ten opzichte van 2020.”

Vechkanov voegde eraan toe dat lokale mensen massaal crypto-mining-farms thuis en in hun datsja’s hebben geïnstalleerd. Hierdoor is het energieverbruik toegenomen en het elektriciteitsnet vaak uitgevallen.


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Toenemende populariteit mining activiteiten

Oleg Prichko, directeur van Baikal Energy Company, schreef de stijging van het stroomverbruik ook toe aan de steeds populairder wordende lokale mining activiteiten. Hij beweerde dat in de eerste twee weken van januari maar liefst zeven Boeing 737-vliegtuigen “volgeladen met mijnbouwapparatuur uit China” in Irkoetsk zijn aangekomen.

Het hoofd van de afdeling strafrechtelijk onderzoek van het hoofddirectoraat van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Andrej Zjbanov, zei dat sommige inwoners van Irkoetsk zelfs mining boerderijen in hondenhokken hebben opgezet. Prichko zei het volgende:

“Lach maar wat je wilt, maar het is warm voor de honden. Mining veroorzaakt veel warmte, wat dubbel voordeel oplevert.”

Het laatste rapport komt maanden nadat de Irkoetsk autoriteiten voor het eerst melding maakten van een scherpe piek in het energieverbruik in oktober 2021. Hierbij brachten ze de stijging in verband met de enorme groei van de mining activiteiten. De oorzaak was de uittocht van miners uit China. Het Russische ministerie van Energie kondigde eerder aan dat het eind 2021 werkte aan een nieuw kader. Het doel was om de tarieven te differentiëren. Er zou onderscheid moeten zijn tussen algemeen gebruik en crypto-mining.

Irkutskenergosbyt, een grote lokale stroomdistributeur, heeft naar verluidt in totaal 137 rechtszaken aangespannen. Het zou gaan om klanten die gesubsidieerde elektriciteit gebruiken om digitale valuta’s te slaan in minings faciliteiten die zijn opgezet in kelders en garages. Het bedrijf verwacht 63 miljoen Russische roebel aan schadevergoeding ($820.000) terug te krijgen.

Dit nieuws komt kort na een uistpraak van de Russische president Vladimir Poetin. Hij zei dat het Russische elektriciteitsoverschot het land een “competitief voordeel” biedt bij het ontginnen van crypto’s. In november 2021 creëerde de Russische Staatsdoema een werkgroep. De groep is gericht op het werken aan regelgeving die specifiek is ontworpen voor de crypto-mining-sector.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten