Sacramento Kings: Fans stoppen met uitgeven BTC wanneer prijs oploopt

De Sacramento Kings, een basketbalteam (NBA-team) in de Verenigde Staten (VS), staan al jaren open tegenover cryptocurrency. Zo accepteert het team al langer Bitcoin (BTC)-betalingen en mined het team Ethereum (ETH) voor het goede doel. Ook heeft het team Crypto-collectables gelanceerd, die te koop zijn in hun online shop.


Mensen stoppen met uitgeven Bitcoin bij waardestijging

Volgens de Chief Technology Officer (CTO) van de Sacramento Kings spenderen mensen hun Bitcoins om o.a. Kings jerseys, tickets en Kings gear aan te schaffen. Dit liep zo goed, dat het team zelfs een Bitcoin-geldautomaat in hun arena heeft geplaatst. Toen de prijs van één Bitcoin echter omhoog schoot, viel het de CTO op dat mensen stopten met het uitgeven van Bitcoins. Alhoewel dit altijd al slechts een fractie van alle aankopen was, lijkt het toch iets terug te zakken.


Slechts een fractie van de prijs

De Sacramento Kings zijn de Bitcoin (BTC) gaan accepteren toen de prijs hiervan op slechts een fractie van de huidige prijs zat. Toen de cryptomunt op circa $800 zat, werd deze in de arena geïntroduceerd, zo’n 10x minder dan de huidige prijs van één BTC.


Minen van Bitcoins

Naast dat het team zelf Ethereum (ETH) mined voor het goede doel, haalt het bedrijf ook zelf Bitcoins binnen in zijn datacenter. Het team is nu dan ook van plan om een beloningsprogramma te lanceren in combinatie met Blockparty, die zal worden gekoppeld aan een blockchain.

De reden hierachter is volgens het team dat zij een zeer technisch onderlegde eigendomsgroep hebben, wat ertoe leidt dat innovatie een vanzelfsprekendheid wordt. Het zit in ons DNA, aldus het team.


Blockchain beloningssysteem

Het blockchain beloningssysteem vanuit het team houdt in dat fans blockchain-tokens kunnen verdienen. Deze tokens hebben op zichzelf geen waarden, maar deze kunnen worden ingewisseld voor clubspecifieke prijzen, zoals jerseys, tickets of collectibles.


 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken