openai
Blockchain

Sam Altman uit OpenAI gezet, CTO Mira Murati benoemd tot interim-CEO

OpenAI heeft aangekondigd dat oprichter Sam Altman is ontheven uit zijn positie als CEO, zoals vermeld in een blogpost van 17 november. Mira Murati, momenteel Chief Technology Officer, zal dienen als interim-CEO.

Beslissing genomen na zorgvuldig overwegingsproces

Volgens de post heeft de raad van bestuur de beslissing genomen na een zorgvuldig overwegingsproces, waarbij werd vastgesteld dat Altman ‘niet consistent open was in zijn communicatie met de raad van bestuur, wat het vermogen van de raad om effectief zijn taken uit te voeren belemmerde.’

Het bestuur van OpenAI gaf hiernaast aan dat het zich blijft inzetten voor het bouwen van toepassingen voor kunstmatige intelligentie (AI) in de toekomst. Hierover zeiden ze het volgende:

OpenAI is doelbewust gestructureerd om onze missie te bevorderen: ervoor zorgen dat kunstmatige algemene intelligentie de hele mensheid ten goede komt. Het bestuur blijft zich volledig inzetten voor deze missie. Mira is uitzonderlijk gekwalificeerd om in de rol van interim CEO te stappen. We hebben het volste vertrouwen in haar vermogen om OpenAI te leiden tijdens deze transitieperiode.

Nieuw leiderschap is noodzakelijk

In een recente aankondiging heeft het bestuur van OpenAI verklaard dat Sam, medeoprichter van de organisatie, wordt bedankt voor zijn talrijke bijdragen aan de oprichting en groei van OpenAI. Echter, het bestuur stelt dat nieuw leiderschap noodzakelijk is voor de toekomst van de organisatie. Ook de voorzitter van het bestuur, Greg Brockman, zal zijn functie neerleggen, maar blijft in dienst en zal rapporteren aan de CEO.

De raad van bestuur bestaat uit Adam D’Angelo, Tasha McCauley, Helen Toner en OpenAI-hoofdwetenschapper Ilya Sutskever, waarbij de meerderheid van de bestuursleden wordt omschreven als ‘onafhankelijke bestuurders’ zonder aandelen in OpenAI.

Als interim-CEO is Mira Murati aangesteld, een ingenieur met Albanese roots en een Dartmouth-opleiding. Ze wordt erkend voor haar bijdragen als Chief Technology Officer aan belangrijke OpenAI-producten. Murati, met ervaring in de lucht- en ruimtevaart, de automobielsector, VR en AR, en met een eerdere rol als senior productmanager bij Tesla, waar ze bijdroeg aan Model X, zal tijdelijk de rol van Chief Executive Officer voor OpenAI vervullen. Ze trad in 2018 toe tot OpenAI.

Niet alleen bekend als medeoprichter van OpenAI, maar ook als de oprichter van Tools for Humanity en de ontwikkelaar van het cryptoproject Worldcoin, is Sam Altman betrokken bij diverse initiatieven binnen en buiten de AI-gemeenschap.

Blockchain nieuws

Animoca Brands haalt nog eens $11 miljoen op voor Mocaverse
Bitvavo Update: Staking en Lending Rewards geüpdatet per 6 december 2023
Bewogen toekomst voorspeld voor Blockchain Gaming in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers